El passeig de la Boca de la Mina estrena noves rutes i activitats

En el marc del Projecte de recuperació i millora del passeig de la Boca de la Mina, aquests dies s’ha ampliat l’oferta d’activitats que el passeig posa a disposició de les persones usuàries amb noves rutes temàtiques. També s’ha posat en marxa una app que integra diferents recursos digitals per viure-hi una experiència singular.

PUBLICITAT

Seguint el fil dels 11 punts d’interès que senyalitzen el recorregut del passeig, s’han definit dues rutes temàtiques que permeten aprofundir en diferents aspectes de la història de l’espai i la seva vinculació amb la ciutat: la ruta cultural i la ruta de l’aigua.

Es tracta de rutes autoguiades, que es poden fer lliurement seguint les explicacions de l’app del passeig o a partir de la informació que hi ha al web bocadelamina.reus.cat. Com a complement, s’ha previst també una programació de rutes guiades i teatralitzades. La primera, centrada en la figura emblemàtica de la venedora d’anissos, que permet reconstruir fragments de la història del passeig i dels costums reusencs entre els segles XIX i XX. L’altra, centrada en la ruta de l’aigua que a través de la poesia posa l’accent en els aspectes sensorials.

Les rutes guiades teatralitzades aniran a càrrec d’ANS Educació. A més, s’iniciaran el proper dissabte 27 de novembre, amb la previsió de programar-ne cada quart dissabte de mes d’11 a 12 h. Totes les rutes són gratuïtes i per participar-hi cal fer inscripció prèvia a través del web Bocadelamina.reus.cat.

El projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través de la Generalitat de Catalunya. Ho fa en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

PUBLICITAT