El fum negre pren el cel de Tarragona

fotonoticia_20160523141342_1280

PUBLICITAT

Una columna de fum negre, visible des de diferents municipis de Catalunya ha tornat a posar en alerta els ciutadans de Tarragona. L’incident ha succeït aquest dilluns al matí, per culpa de un problema tècnic que ha afectat el subministrament d’aire als instruments de control de la planta.

Segons ha informat Repsol s’ha produït una parada de seguretat de les dues unitats de Olefines del complex. L’avaria ha afectat tant a les instal·lacions de Repsol com les de Dow Chemical i les plantes s’han tornat a posar en marxa per la recuperació progressiva de l’activitat, que ha reduït l’emissió de fum.


Les columnes de fum però, han provocat l’alarma dels ciutadans que en tan sols dues hores, segons ha informat Emergències de Catalunya, el 112 ha registrat més de 130 trucades. La incidència ha tornat a posar sobre la taula el debat de l’aire a Tarragona i diferents grups municipal han demanat més explicacions i més informació sobre el que es respira a Tarragona, així ho ha explicat Laia Estrada.

I Pau Ricomà, des d’Esquerre, ha demanat a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros una reunió urgent amb els portaveus dels diversos grups municipals per tal de conèixer tota la informació de la qual disposa l’equip de govern sobre aquest episodi.

L’enterovirus continua sent protagonista de l’actualitat local. Aquesta vegada ha estat Ensenyament qui s’ha pronunciat, negant que a Tarragona s’hagi incrementat l’absentisme escolar per aquesta causa ho per algun altre motiu. Així ho ha explicat la directora dels serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona. Rodes també ha exposat que desconeix els nens i nenes que es troben hospitalitzats i ha comentat que espera que Salut proporcioni les dades. A més, la directora dels Serveis Territorials ha recomanat als pares que si els seus fills tenen símptomes com la febre, que no els duguin a l’escola.

L’enterovirus ha centrat la roda de premsa on s’han facilitat aquest dilluns les dades definitives de les preinscripcions pel nou curs 2016- 2017.

Aquestes no han variat respecte a les dades facilitades en l’última taula mixta on es va concretar que pel que fa a P3, l’Escola Ponent, Els Àngels i el Cèsar August veuran reduït un grup, mentre que el Marcel•lí Domingo i l’Escola Tarragona en guanyaran un, i pel que fa la secundària no hi haurà cap increment ni decrement a la ciutat de Tarragona. El termini de matrícules s’efectuarà entre el 13 i el 17 d’abril

Parlem ara dels Jocs, perquè Infraestructures.cat ha fet pública la licitació de les obres d’instal·lacions del Palau d’Esports Camp Clar de Tarragona. El projecte té un preu de sortida de 3 milions i el termini d’execució previst és de 8 mesos. D’acord amb les característiques de la licitació, les empreses interessades en participar en aquest concurs tenen fins al 6 de juny per presentar les seves ofertes.

El passat 28 d’abril, Infraestructures.cat ja va donar el seu vistiplau a l’inici de les actuacions per licitar la construcció del Palau d’Esports amb un import màxim de licitació de 14,7 milions d’euros i la licitació d’avui, que inclou les instal·lacions elèctriques, de clima i hidràuliques entre d’altres, és la darrera de les tres fases.

APUNT

I aquest dimarts us apropem un taller en el marc del festival Tarraco Viva. Quina importància tenien les Togues en l’època romana? Mitjançant aquest taller CEDANT ARMA TOGAE, que vol dir que les armes deixin pas a les togues, es podrà conèixer el seu ús en la vida quotidiana i a més a més, fent-ho d’una manera pràctica, on els participants es podran emprovar diferents peces de l’època. L’activitat tindrà lloc al Corte Inglés a partir de les 18 de la tarda.

Foto: ACN

 

PUBLICITAT