L’Ajuntament ha presentat les conclusions del ple monogràfic que van fer fa 11 mesos, i entre altres coses vol impulsar un estudi de la qualitat de l’aire. Aquest estudi estava pressupostat als comptes que no han tirat endavant, però l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha assegurat que la intenció és fer-lo igualment. Les altres conclusions són el retorn del PLASEQTA al territor, la instal·lació de censors, donar més informació a la ciutadania sobre la indústria química, avisar quan passi alguna cosa a través d’SMS i demanar que es facin revisions de les condicions laborals cada sis mesos.
Tarragona compta amb una organització antirepressiva. S’ha creat un any després de les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél, i amb la intenció de donar suport a totes les persones represaliades arran d’aquestes manifestacions. La plataforma es genera al voltant del cas de l’Albert, el qual acusen de “clar muntatge policial”.Des del grup antirepressiu demanen l’absolució dels encausats i volent terminar amb “la impunitat dels agents per construir el seu el relat a les acusacions”. (escolta-ho)
La problemàtica amb el transport públic al Camp de Tarragona ja fa anys que es passeja. La pandèmia l’ha posat encara més en evidència, i el nombre d’usuaris ha disminuït molt accentuadament. Aaron Gutiérrez, investigador del departament de geografia de la URV, explica que “el problema del territori és anterior a la pandèmia“. La xarxa de mobilitat interurbana és molt pobre i aquí és on més s’ha fet notar la baixada d’usuaris. (escolta-ho)
El Nàstic de Tarragona es veu les cares aquest cap de setmana contra l’Atlètic Balears. Les granes es veuen les cares amb el Vendrell després de sumar la seva primera victòria del 2022 contra l’Avinyonet la setmana passada.
Segueix-nos i subscriu-te a aquest i altres podcast de Ràdio Ciutat de Tarragona.