La temporada de platges ja ha començat, però encara no hi ha vigilància a tots els punts de Tarragona ni cada dia entre setmana.
Des de la Creu Roja, conscients que no depèn d’ells, no veuen amb mals ulls ampliar l’horari i la temporada.
L’empresa Aigües Industrials de Tarragona invertirà 6 milions d’euros per incrementar la capacitat de l’Estació de Regeneració d’Aigua de Tarragona, Vila-seca i Salou. Aquestes instal·lacions es van posar en marxa fa deu anys i actualment produeixen 6,6 hectòmetres cúbics. L’objectiu és arribar als 9.
Amb aquesta aigua s’arribarà a cobrir el 25% de les necessitats de la indústria petroquímica. Un percentatge superior a l’actual, que és del 18%.
Per facilitar aquesta inversió l’Agència Catalana de l’Aigua prorrogarà deu anys més, fins al 2027, la concessió d’aigua i la cessió d’ús de l’estació a AITASA.
A mitjà termini, entre 5 i 10 anys, l’empresa es planteja construir una altra planta de tractament, amb la qual es podrà arribar a produir el 40% de l’aigua que necessita la indústria.
El Govern català destinarà més de mig milió d’euros per reforçar els serveis d’acollida i atenció a les dones al Camp de Tarragona. L’actuació permetrà incorporar 11 agents que treballaran als ajuntaments i consells comarcals del territori
Aquests nous agents es desplegaran en els municipis de més de 20 mil habitants i als consells comarcals de les zones on han arribat més persones refugiades d’Ucraïna. És a dir: Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vila-seca i Salou i els consells comarcals del Tarragonès, el Baix Camp i la Conca.
A més es destinaran 110 mil euros a reforçar els serveis de traducció i 12 mil per ampliar l’oferta de mòduls formatius i informatius per a les persones refugiades. Els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de les comarques tarragonines també rebran una transferència adicional de 12 mil euros. Actualment, a Catalunya hi ha unes 21.500 persones ucraïneses acollides. D’aquestes, 3.100 es troben al Camp, especialment a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp.
Alumnes del primer curs del grau d’Enginyeria Química de la URV construeixen vehicles propulsats amb hidrogen produït per ells mateixos.L’activitat està inclosa en l’assignatura de Foments de l’Enginyeria de Processos. Els estudiants tenen tot el curs per desenvolupar aquest projecte.
En les fases inicials els grups han de generar l’hidrogen amb diferents tècniques, com l’electrocatàlisi, la fotocatàlisi o reaccions d’àcids amb metalls. Finalment, han de ser capaços d’aprofitar l’hidrogen, purificar-lo i posar-lo en un vehicle perquè es mogui.
El coordinador del projecte, el professor Ricard Garcia Valls, afirma que aquests processos s’acabaran aplicant a la indústria.
A Tarragona, la regidoria de Joventut ha presentat la 35a edició de l’Estiu Jove que inclou una quarantena de propostes formatives, lúdiques i cultural. Les inscripcions s’obriran dijous de la setmana vinent.
S’han programat activitats de tota mena: des d’esportives, a d’altres relacionades amb les arts escèniques, la informàtica i la salut.
Hi haurà els habituals Enigmes nocturns, sortides amb BTT i també una xerrada amb Marcel i Júlia, l’excantant de Txarango i la seva parella, abans de la seva actuació al festival Sota la Palmera.
Aquesta edició de l’Estiu Jove de Tarragona compta amb 1.500 places. La majoria d’activitats es faran a l’Espai Jove Kesse del 27 de juny al 17 de setembre.
Un 20% dels universitaris van patir ansietat en els 12 mesos centrals de la pandèmia i un 17%, depressió. Les dades es desprenen d’un informe que ha elaborat la Xarxa Vives, que aplega les universitats de parla catalana.
En el cas de la Universitat Rovira i Virgili, les sol·licituds d’atenció al servei d’atenció psicològica es va multiplicar per cinc durant la pandèmia.