Papell: “Els camins escolars volen fomentar els desplaçaments segurs, actius i sostenibles”

A #CarrerMajor parlem amb Albert Papell, un dels membres de la Cooperativa l’Escamot, sobre el programa de camins escolars segurs per una mobilitat a peu amb seguretat, a diversos centres escolars de Tarragona.

PUBLICITAT

“Un projecte ampli que vol fomentar desplaçaments segurs , actius i sostenibles cap als centres educatius”, així defineix Papell el projecte Bus a Peu. A més, Papell també destaca que això pot fomentar habits saludables i una major autonomia.

Aquesta iniciativa és un encàrrec de l’IMET i es basa en fixar un recorregut i les parades corresponents, com si fos el camí d’un autobús però a peu. “Volem que sigui un camí segur, divertit i acollidor, que en cada parada siguem més i gaudim del recorregut cap a l’escola o institut”.

Papell destaca que el rol de les families és clau, ja que són les que s’encarreguen d’organitzar-se i de determinar la ruta, que segons Papell “serà la més majoritària i la que fem menys volta”.

Però aquest projecte no només es tracta de mobilitat, per Papell també és un projecte educatiu, és per això que des de la cooperativa defensen incorporar al professorat i poder fer sessions directes amb l’alumnat a més de treballar amb les famílies.

I qui acompanyara als infants en aquest recorregut? “La idea principal és que siguin les mateixes famílies o alumnes més grans que acompanyin al grup, així poder potenciar la responsabilitat i que la persona adulta perdi protagonisme”; explica Papell, qui afegeix: “l’objectiu és que en un futur a curt termini, els nens i nenes puguin fer el desplaçament sols i soles”.

Papell espera que aquest sigui només l’inici d’un canvi de paradigma en quant a mobilitat i també a conscienciació per tal que el Bus a peu sigui un projecte que es consolidi a Tarragona.

PUBLICITAT