A #CarrerMajor parlem amb Enedina Espallargas, Gerent de Medi Ambient de la part Química del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, sobre la nova planta de tractament d’aigües que s’acaba de posar en marxa.
Espallargas explica que als complexos industrials cal fer un tractament abans de fer l’abocament d’aigua al mar i a Tarragona ja es venia fent un tractament primari per retirar els sòlida de grans volums i un tractament secundari amb un procés biològic per biodegradar la matèria orgànica. És ara quan s’afegeix un tractament terciari mitjançant una decantació fisicoquímica amb filtració doble posterior per tal de reduir els sòlida en suspensió, de manera que l’aigua que s’aboca al mar redueix rellevantment aquestes partícules, i que eren uns paràmetres crítics i a millorar.
Es vol que Repsol sigui un referent industrial i amb aquesta qualitat d’aigües d’abocament es pugui fer un regenerament d’aquestes aigües més endavant de manera que permeti el seu nou ús per als processos industrials, com un pas més en la transformació del complex industrial cap a processos més sostenibles i innovadors.
La gerent explica que ja des de fa 10 anys s’està regenerant les aigües urbanes tractades de les depuradores de Tarragona i Vila-seca i les indústries ja n’estan fent ús. També amb tractaments terciaris, Espallargas assenyala que es preveu fer un tractament conjunt amb les empreses de l’AEQT amb les aigües industrials.