El cinema resisteix l’auge de les plataformes streaming

Després de tres anys de pandèmia, encara es continua parlant d’ella i de la seva repercussió en l’àmbit de la comunicació. En aquest cas els cinemes s’han vist perjudicats, sobretot pel fet d’haver hagut de tancar durant quatre mesos.

PUBLICITAT

En l’àmbit de Tarragona, l’Ocine de les Gavarres, s’ha mostrat molt positiu a causa de les diverses pel·lícules que han ajudat a augmentar el nivell dels espectadors, com per exemple Avatar, sent aquesta la 3a pel·lícula més taquillera de la història. En aquest cas, el 2021 es van comptabilitzar un total de 900.000 espectadors en l’àmbit de la província de Tarragona, i l’any 2022, hi va haver un increment del 30% dels espectadors respecte al 2021, amb un total d’1.220.000 persones, xifres esperançadores dels nivells d’ingressos i d’audiència.

Josep Príncep, gerent de l’Ocine de les Gavarres explica com el cinema s’hauria d’adaptar a la gent.

Tot i això el cinema és un dels pocs establiments que, malgrat la crisi actual, ha aconseguit mantenir els preus el més possible, “fa deu anys el preu del cinema era més car que l’actual, independentment del dia de l’espectador”, tal com mencionava el gerent de l’Ocine. Però molta gent no n’és conscient del tot i culpa a la crisi de l’augment de preus al cinema.

Encara que s’estigui perdent el costum d’anar al cinema amb més freqüència que abans, hi ha pel·lícules que estan fetes per gaudir-les a la sala, a causa de les moltes avantatges que ofereix el cinema, ja sigui la pantalla gran, les butaques o el so envoltant.

Tot i estar completament a favor d’anar al cinema i consumir les pel·lícules des d’allí, també troben que les plataformes en streaming són una bona alternativa per aquells que ho volen.

En definitiva, tot i que les plataformes streaming estiguin pràcticament en el seu punt més àlgid, les ganes d’anar i consumir cinema no han desaparegut.

PUBLICITAT