Tarragona idea el projecte d’un carril bici a la ciutat

PUBLICITAT

Aquest dimarts 9 de maig destaquem la intenció de l’Ajuntament de construir un carril bici a la ciutat, el desmantellament de la Carpa de la Plaça Corsini i la taula de pobresa energètica.

Un carril bici a Tarragona

Tarragona té la voluntat d’unir l’Imperial amb la laboral amb un carril bici, una obra ideada, però encara sense projecte ferm, ens explica més detalls l’Eloi Tost. La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona vol fer un carril bici que connecti la plaça Imperial Tarraco amb la Laboral. La ruta prevista passaria per l’Avinguda Roma i la Nacional 340, abans de connectar amb la carretera de Salou passant per on hi ha el supermercat Macro i el Brico Depot. Ho explica el regidor Josep Acero.

Aquesta obra però està condicionada a dues coses. Primer, el carril bici que ha d’unir el centre amb Bonavista i que transitaria per la 340. I segon, a què la Generalitat construeixi una rotonda a la carretera de Salou, la C-31B, de competència catalana, per tal de fer la connexió amb els barris de ponent. Acero, que no posa dates per al projecte del carril bici, sí que espera que a finals d’enguany o principis de l’any vinent la Generalitat tingui licitada la rotonda.

L’altra millora que s’haurà de fer per completar aquest carril bici fa referència al pont del Francolí de l’avinguda Roma. Per Acero és una obra més senzilla. Amb tot, el regidor de Mobilitat espera que aquests carrils s’acabin connectant amb l’avinguda Vidal i Barraquer i, a la vegada, amb el carril bici de l’autoritat portuària fins al far.

Adéu a la Carpa del Mercat

El desmantellament de la Carpa provisional del Mercat Central va començar aquest dilluns, uns treballs que s’allargaran al voltant d’un mes i mig, perquè la Plaça Corsini recuperi el seu aspecte inicial. ESPIMSA però, vol que alguns dels panells d’aquesta Carpa es guardi i es mantinguin a la Plaça, en record i com a història del Mercat. Elvira Ferrando també ha deixat clar que sí Foment no anuncia la licitació les obres d’urbanització de la Plaça Corsini, quantificades 512.000 euros, en un període d’un mes i mig, s’hi faran actuacions provisionals.

Torna a la feina el Nàstic

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona torna als entrenaments aquest dimarts, per posar de nou el focus en el partit de dissabte a les nou menys 15 al Nou Estadi contra l’Oviedo. Partit clau on els granes hauran de sumar els tres punts, si no es volen complicar la vida a falta de quatre jornades de finalitzar el campionat. Juan Merino perdrà a Mossa, per l’expulsió al Carranza, però recuperarà a Cordero, un cop vençudes les seves molèsties.

Taula de pobresa energètica

La taula de la pobresa energètica s’ha posat en marxa a Tarragona i Reus. Es tracta d’un òrgan que donarà assessorament energètic i resposta a les necessitats de la ciutadania. Malgrat que és un espai compartit entre les dues ciutats, cada una té els seus propis objectius. En el cas Tarragona és especialment important la vessant d’assessorament a les persones en situació de pobresa energètica derivades de serveis socials i les entitats del tercer sector. Compta, a més, amb el suport de la Fundació Smart City i del CETIT.

Algunes de les actuacions que es plantegen és recomanar el canvi de l’empresa subministradora, la modificació de potència contractada, la Tramitació del bo social d’electricitat o una modificació discriminació horària. De moment ja s’han atès a 39 persones als centres cívics de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

Temps

Pel que fa al temps, primera hora amb núvols dèbils que aniran deixant pas a les clarianes i al sol. Temperatures que es mantindran deixant màximes de 22 graus i mínimes de 14.

Apunt

Aquest dimecres, la Casa Canals acollirà un dels actes previs al Tàrraco Viva i emmarcat en el Tàrraco Taula, el Convivium. Un bufet basat en les propostes gastronòmiques de 5 restaurants: El Llagut Taverna marinera, Restaurant Ares, Entrecopes, El Cortijo i hotel Urbis, tot gastronomia romana i maridats amb la cervesa Rositum. Té un preu de 25 euros.

PUBLICITAT