La ressaca castellera ens porta a la reflexió sobre el quadre de puntuacions

Aquest dilluns a #CarrerMajor hem fet tertúlia castellera després de la ressaca d’una apassionant 29a edició del Concurs de Castells a la TAP de Tarragona on Carles Cortés, que va fer la maratoniana transmissió castellera recalca l’emoció viscuda fins al darrer moment.

PUBLICITAT

El periodista casteller valora com la Colla Jove de Tarragona anava en 1a posició fins a la 3a ronda i com la Joves de Valls també estaven en la lluita per la 1a posició tant a la 2a ronda com els intents de la 3a ronda. Finalment, els Castellers de Vilafranca van revalidar el seu títol guanyant el concurs en 1a posició, i ja s’han emportat dotze de les últimes catorze edicions. Els de Vilafranca van exhibir el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat, i van carregar el 9 de 9, el 4 de 10 i el 4 de 9 amb folre i agulla.

En clau de ciutat, la Colla Jove de Tarragona va fer història descarregant per segona vegada el 3 de 10 amb folre i manilles. Ara fa just 10 anys, el 2014, els liles el van carregar per primera vegada a la Tàrraco Arena Plaça i dos anys després el van completar al Vendrell. Aquesta construcció mastodòntica, a més del 2 de 9 amb folre i manilles descarregat i el 5 de 9 amb folre carregat va permetre a la Colla Jove arribar al podi i quedar en tercera posició després que a la jornada de dissabte la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau fos protagonista per un castell per la història i el record a la Tàrraco Arena Plaça: el 5de8 amb què van quedar en 2a posició.

També hem comptat amb les valoracions i anàlisi dels periodistes Quico Domènech i David Prats que igual que Cortés pensen que cal obrir una porta a la reflexió sobre el quadre de puntuacions i la classificació donat que sempre és positiu introduir millores.

PUBLICITAT