Garreta deixa la presidència del Port amb un pla d’inversions de 400 milions
Impulsar el gir sostenible i la transició energètica al Port de Tarragona. Aquest és el llegat principal que deixa el president del Port, Saül Garreta, que abandona el càrrec després de dos anys de mandat. El govern de la Generalitat en mans del PSC el pot destitur aquest dimarts i nomenar el seu substitut, Santi Castellà, actual delegat del govern espanyol a Tarragona.
A l’hora de fer balanç davant d’un centenar de persones, Garreta afirma que ha treballat per què el Port de Tarragona esdevingui líder en sostenibilitat a la Mediterrània. S’han impulsat molts projectes de descarbonització de les activitats portuàries sota el lema Rumb EcoPort 2027.
Garreta també destaca que el Port de Tarragona ha superat els 60 milions ingressos en els exercicis de 2022 i 2023. Unes bases econòmiques sòlides que permeten un pla d’inversions de 412 milions d’euros fins al 2028. S’hi inclouen grans projectes estratègics com la Zona d’Activitats Logístiques, el Contradic de Ponent, la fase 2 del Moll de Balears, l’electrificació del Moll d’Aragó i les instal·lacions d’estacions fotovoltaiques (3,4 milions), entre d’altres. Les inversions privades previstes superen els 67 milions d’euros.
Horaris unificats a les terrasses de tota la ciutat
La nova ordenança de les terrasses de Tarragona unifica els horaris a tota la ciutat i considera els dijous com a dia laboral. Aquests són els dos punts clau de l’ordenança que anirà al ple de l’ajuntament del proper 15 de novembre.
Segons el text acordat, en temporada d’hivern, les terrasses hauran de tancar a les 00.00h. Els divendres, dissabtes i vigílies de festiu el tancament serà a la 01.00h. En període d’estiu, l’horari d’obertura serà de diumenge a dijous a les 00.30h i a les 01.30h els divendres, dissabte, vigílies de festiu i dates especials com Carnestoltes. La temporada d’estiu s’allarga del 15 de maig al 15 d’octubre.
La comissió d’estudi tanca així el debat de les esmenes presentades pels grups municipals. La consellera de Turisme i Comerç, Montse Adan, diu que la ciutat necessita aquesta ordenança per millorar l’equilibri entre el sector de la restauració i el veïnat.
La URV, referent en recerca amb un 10% dels seus investigadors entre els més influents del món
La Universitat Rovira i Virgili (URV) destaca internacionalment amb un 10% del seu personal investigador permanent inclòs al rànquing d’investigadors més influents del món, segons el prestigiós informe de la Universitat d’Stanford.
Amb un total de 57 investigadors reconeguts, la URV es consolida com la segona universitat de Catalunya i de l’Estat espanyol en percentatge d’investigadors influents respecte al seu personal docent i investigador (PDI). Dels 57 investigadors citats, 27 figuren tant en la llista d’impacte anual de 2023 com en el còmput de tota la carrera. Aquesta presència és especialment destacada en els departaments de Química, Enginyeria Electrònica i Ciències Mèdiques. A més, nou investigadors de la URV es troben entre els vint més influents de l’Estat en els seus respectius camps d’estudi.
Amb aquesta nova fita, la URV reafirma el seu compromís amb la recerca d’alt nivell, impulsant la seva reputació i posicionament a escala global.
El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca projectarà 46 films provinents de 56 països
El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI) celebra del 8 al 17 de novembre la seva novena edició, reafirmant-se com a esdeveniment de referència per als amants del cinema en format curt.
Amb l’objectiu de convertir-se en un punt de trobada per a artistes locals i internacionals, el FICVI reunirà 46 curtmetratges seleccionats entre més de 1.500 propostes arribades d’arreu del món, 29 dels quals són dirigits per dones.
Els films, provinents de 56 països, buscaran interpel·lar directament l’espectador amb temàtiques com l’amor, l’amistat o la intel·ligència artificial. En concret, s’oferiran vint ficcions, deu documentals i setze animacions, les quals es programaran per temàtiques i no per gènere.