Tarragona Daily | L’etapa del Tour començarà al centre de Tarragona

L’etapa del Tour començarà al centre de Tarragona

PUBLICITAT

Es comencen a conèixer els primers detalls de l’etapa de la segona etapa del Tour de França 2026 que arrancarà a Tarragona. L’alcalde, Rubén Viñuales, ha avançat aquest dimecres que l’inici serà al centre de la ciutat i que el recorregut inclourà un itinerari d’aproximadament sis quilòmetres per indrets icònics de Tarragona.

Viñuales ha detallat que s’ha trobat un punt d’acord amb l’organització de la ronda francesa perquè l’etapa pugui arrancar al centre tot complint amb els requeriments d’espai i logística del Tour.

A més, l’alcalde ha explicat que el lloc proposat per l’Ajuntament per començar l’etapa finalment serà un lloc de pas, de manera que totes les parts s’han vist beneficiades. També ha avançat que els ciclistes sortiran de la ciutat per la Via Augusta.

Aquest matí el batlle de la ciutat ha presidit una reunió amb el director del Tour de França, els cossos policials, la delegada territorial d’Esports de la Generalitat i amb representants del Patronat d’Esports de la Diputació per definir el traçat, tot i que ha puntualitzat que “encara queda alguna reunió” per definir l’itinerari definitiu.

El 2031, objectiu per fer realitat el projecte de l’Acròpolis de Tarragona

El 2031 farà 700 anys de la consagració de la Catedral de Tarragona. Una data prou rellevant perquè l’Arquebisbat es marqui l’objectiu d’estrenar aleshores el nou projecte cultural i turístic anomenat ‘Acròpolis’.

En una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, l’impulsor del projecte Andreu Muñoz fa el recorregut dissenyat que comença al Roqueral i Torroja com a zones d’estacionament; i continua pel pàrquing Jaume I que seria un espai d’informació als visitants.

La visita pròpiament començaria al Museu Bíblic i el refugi de la guerra civil; seguiria pels jardins i la capella de Santa Tecla La Vella; i accediria a una zona desconeguda fins ara, la sala axial del Temple d’August; la visita culminaria en un Museu Diocesà renovat i ampliat; el sobreclaustre i la pròpia catedral.

Muñoz diu que l’objectiu és reordenar el relat cultural de la ciutat explicant als visitant els seus 2.300 anys d’història. Admet que és un projecte ambiciós, de país, que pot suposar un salt endavant molt important per Tarragona. I creu que cal aprofitar una data simbòlica per a la catedral

La Marina Port Tàrraco, escenari del Pregó de la Setmana Santa

L’amfiteatre de la Marina Port Tàrraco acollirà el Pregó de la Setmana Santa de Tarragona. L’acte tindrà lloc diumenge 6 d’abril a les 12 del migdia i el protagonista en serà el pregoner d’enguany: Josep Bertran, excap de Relacions Institucionals i Comunicació de Repsol.

L’escenari de la marina és l’aspecte més innovador d’un dels actes més tradicionals de la Setmana Santa tarragonina, que fins fa uns anys es desenvolupava al saló de plens de l’Ajuntament. Els darrers anys, però, el Pregó ha sortit a l’exterior i s’ha fet a l’antiga Chartreuse, a l’Amfiteatre, al Seminari i al claustre de la Catedral.

Amb la ubicació del Pregó a tocar del mar, la nova junta de l’Agrupació d’associacions de Setmana Santa ha volgut mantenir un format innovador i un escenari original que vol apropar aquesta manifestació cultural i religiosa al conjunt de la ciutadania.

PUBLICITAT