CaixaForum Tarragona organitza el cicle de ciència De quan mamuts i homínids vam compartir el món, que té per objectiu tractar com era el nostre planeta en l’època de les glaciacions.
Aquest cicle de tres conferències, totes elles impartides pel Doctor en Arqueologia Prehistòrica Ignacio de la Torre Sáinz, complementa l’exposició Mamut. El gegant de l’edat de gel, que es pot veure al centre fins el 27 de juliol.
La conferència del 7 de maig està orientada a parlar de l’època més freda de l’edat de gel, quan els glaciars cobrien Europa fins a la meitat de França i quan hi havia tanta aigua glaçada que es podia creuar a peu el canal de la Mànega entre França i Gran Bretanya, o entre Alaska i Sibèria.
A la sessió del 14, es tractarà sobre els diferents animals que van compartir les estepes polars, com ara mamuts, rinoceronts llanuts, lleons i ossos de les cavernes, i de com les dramàtiques fluctuacions de la temperatura que van tenir lloc aleshores van permetre que espècies de climes càlids com ara hipopòtams visquessin a la península Ibèrica.
Finalment, a la darrera sessió, del 21 de maig, l’expert donarà a conèixer com en temps del plistocè, els prats i les estepes van veure pasturar grans herbívors, com ara els mamuts i els bisons, però també van ser testimoni de la presència dels seus depredadors, com per exemple els lleons cavernosos o els felins amb dents de sabre.