Avui el nostre col·laborador de cuina, Jordi Escoda ens ha cuinat un tajine de xai amb prunes, panses i olives. Us deixem la recepta:
1 kg de xai aprox.
2 cebes petites
2 grans d’all
50 gr. d’ametlles pelades (i sense fregir)
50 gr. de panses (1 grapat)
50 gr. de prunes seques (1 grapat)
1 poma
1/2 cp de mel
1/2 cp de suc de llimona
3 gots d’aigua
2-3 cs (un bon raig!) oli d’oliva extra verge
2-3 branques de julivert o cilantre
10-12 olives negres o verdes
1-1 i 1/2 cs de Ras El Hanout, una barreja d’espècies que podeu trobar a qualsevol botiga o carnisseria marroquina que té cúrcuma, sal coriandre, comí, pebre vermell dolç i pebre vermell pìcant. Si no en teniu, podeu posar-hi 1 cp de cúrcuma, 1cp de comí i un xic de pebre vermell i sal.
1 cp de canyella o 2 branquetes de canyella
1 cp de gingebre en pols
opcional: reforçar el sabor que ens agradi més amb un extra: a mí, m’encanta el comí
També hem parlat amb el Joan Pàmies, propietari del Restaurant ‘El Celler de l’Arbocet’ de Riudoms, que fa molt poc va guanyar un premi Sol Repsol a un dels millors restaurants del país.