“El covid ens ha fet tenir consciència d’espècie”

A parti del proper dilluns si es dona el vist i plau, el Camp de Tarragona entrarà en fase 2 de desconfinament i es podran rependre activitats com tasques i excavacions arqueològiques, entre altres.

PUBLICITAT

En aquest sentit, aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb Eudald Carbonell, arqueòleg i catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili, investigador principal del Grup de Recerca d’Autoecologia Humana del Quaternari, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, codirector del Projecte Atapuerca.

Carbonell s’ha referit a la “nova normalitat” com a terme designat pel president Sánchez indicant que repetim el concepte ja que “La gent repeteix com un lloro perquè no pensa” i en aquest sentit indica que prefereix referir-se a “nova realitat”. A més afegeix que “o cambien cap a una nova forma d’adaptar-nos o anem cap a un forat negre” i que “o prenem les regnes de la nostra evolució o el que ens espera es col·lapse i sofriment”. Finalment l’arqueòleg ha reflexionat entorn a l’emergència sanitàia indicant que “El covid ens ha fet tenir consciència d’espècie”.

PUBLICITAT