Vila-seca reinicia la FiM amb 34 propostes de música emergent i familiar

La FiM, la Fira de Música emergent i familiar, torna cinc any després a Vila-seca (Tarragonès) amb la voluntat de convertir-se en cita, aparador i mercat de la música moderna emergent i els espectacles musicals familiars fets a Catalunya.

Fotografia de família de representants de l'Ajuntament de Vila-seca i de l'organització de la Fira de Música, la FiM, durant la presentació de la nova edició. Imatge del 26 d'abril del 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Del 7 al 9 de maig, sis espais de la ciutat acolliran les 34 propostes seleccionades per l’organització d’entre les 535 que van respondre a la convocatòria.

La FiM Vila-seca vol aprofitar el bagatge de les setze edicions fetes fins el 2015 i convertir-se de nou en un aparador de referència per a la música emergent que, alhora, sigui atractiu per al públic. El director artístic, Martí Marfà, ha destacat aquest dilluns que el talent que hi ha a Catalunya és “desbordant” i que, en plena pandèmia, cal donar sortida i visibilitat a la “creativitat confinada”. La FiM, ha subratllat Marfà, “reneix per promoure la pedrera creativa i per fer de baula entre l’escena amateur i l’escena professional”.

La FiM manté la vocació d’esdevenir un aparador dels grups emergents, però en l’edició de reinici també incorpora propostes adreçades a tots els públics, amb molta demanda i potencial.

En l’àmbit professional s’han previst 22 activitats -entre virtuals i presencials- amb l’objectiu de dinamitzar el sector en un context marcat per la pandèmia.

Un programa escollit entre més de 500 propostes

La convocatòria artística ha rebut 535 propostes i la tria, segons ha admès Marfà, ha estat “apassionant però molt difícil, per la quantitat i qualitat” dels grups que aspiraven a participar en la FiM. Finalment, la programació emergent i familiar constarà de 34 propostes musicals, amb més de la meitat de grups liderats o formats per dones, i un 25% de grups del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que oferiran deu estrenes absolutes i una vintena de presentacions de nous àlbums.

La programació de músiques emergents inclou les propostes que es mouen entre el pop i l’indie com Gebre, Carlota Flâneur, Porto Bello, Anabel Lee, Cine Nuria i la banda debutant Celistia. Dins l’etiqueta de músiques del món hi actuaran formacions com Caramelo a Kilo, Maria La Blanco o Marcel i Júlia. Dins l’escena electrònica hi ha bandes com b1n0 o Bofirax, o Clara Poch i Marçal Calvet.

En el panorama de cançó folk i d’autor hi ha projectes com els de Lia Sampai i Monkey Jane, i en l’escena urbana la fira ha programat els joves Kids from Mars, Ariana Abecasis i Pol Bordas. Les propostes de jazz i contemporània aniran a càrrec Sambach, Lucia Fumero o Dani López Quartet.

Al planter d’espectacles musical familiars s’han inclòs companyies consolidades com Xiula o Samfaina de Colors, mentre que en el pla emergent s’aposta per La Curiosa. El programa també inclou una nova proposta per a nadons de la companyia gironina Pels més menuts.

També es podrà gaudir de la proposta de Pulmon Beatbox; del repàs al folk americà de ‘One, Two, Free…folk!’, o de les havaneres per a públic infantil de Les Anxovetes. Completaran la programació familiar la nova cantata del Petit Taller de Cançons i la presentació per a professionals del nou disc de La Tresca i la Verdesca.

Les 38 funcions programades seran d’accés gratuït però caldrà fer una reserva prèvia de localitats. El procés s’activarà el 29 d’abril i podrà fer-se a través del web del certamen. L’organització ha situat dos escenaris exteriors al Castell de Vila-seca i un altre al parc de la Formiga, mentre que els recintes interiors són l’auditori Josep Carreras, l’auditori Josep Malapeira i el Teatre El Centru. A més, una desena de concerts es podran seguir en línia.

PUBLICITAT