Tres noves excavacions aprofundeixen en les infraestructures de l’antiga Tàrraco

Un equip del grup de recerca MIRMED de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) ha dut a terme noves excavacions arqueològiques als aqüeductes romans del Camp de Tarragona. Els treballs han permès ampliar el coneixement sobre aquestes infraestructures, amb resultats que aporten dades significatives sobre el traçat i la construcció dels aqüeductes.

PUBLICITAT

La primera actuació ha tingut lloc al Pont del Tupino, situat al terme municipal dels Pallaresos, molt a prop de Sant Salvador. Els treballs s’han centrat a conèixer millor les restes del pont romà que s’aixecava en aquest punt.
Durant l’excavació, s’ha descobert una part de l’estrep nord del pont i, al sud, un petit tram de l’aqüeducte.

Al Catllar, s’ha intervingut a la zona de la Cativera, propera a una cova amb importants restes prehistòriques. Aquí, en prospeccions anteriors, ja s’havia localitzat un tram de l’aqüeducte de l’esquerra del Baix Gaià.

La sorpresa més destacada ha estat la identificació d’un petit pont de fusta. En un dels seus extrems s’ha localitzat el punt de connexió entre la séquia de fusta i l’aqüeducte d’obra.

A la Riera de Gaià, finalment, s’ha intervingut en una finca situada entre aquest poble i Ardenya. Aquí, s’ha identificat un llarg tram de 110 metres de l’aqüeducte de l’esquerra del Baix Gaià, el tram més allunyat fins ara del punt d’origen de la conducció.

PUBLICITAT