L’artesania amb fibres vegetals es reivindica com una activitat de futur sostenible

La mostra del Museu de la Pauma del Mas de Barberans reuneix les peces de divuit artesans premiats

 L’artesania amb fibres vegetals es reivindica com una activitat de futur sostenible. A més, aquesta activitat també respecta l’entorn. Al Museu de la Pauma de Mas de Barberans, al Montsià, han obert l’exposició ‘Elogi a la Cistelleria’. En la mostra, divuit artesans de Catalunya i l’Estat reinventen els usos d’aquestes tècniques amb el disseny i l’art contemporani per demostrar la seva contemporaneïtat. Són creadors que han guanyat algun premi o menció especial en el Certamen Internacional de Fibres Vegetals del Museu o en el que es fa a Salt. Com en l’anterior exposició ‘Lookout’, que commemorava els deu anys del centre, les peces es poden comprar.

Primer pla d'algunes peces de l'exposició 'Elogi a la cistelleria' que es pot visitar al Museu de la Pauma del Mas de Barberans. Imatge del 6 de novembre del 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

A ‘Elogi a la Cistelleria s’hi poden veure 52 peces de 18 artesans. Els autors i autores presents a Elogi a la cistelleria són: Josep Mercader, Jesús Maria Quintero, Antonio Rodríguez, les artesanes d’Artpauma, Enrique Taboas, Simone Simons, Paco Trepat, Ana Isabel Sánchez, Joan Clop, Tim Johnson, Mònica Guilera, Maria Escura, Palmira Rius, Pere Batlle, Carles Alcoy i Joan Farré.

L’escenografia de la mostra recrea un viver on creixen les peces. Com ha explicat la responsable del Museu de la Pauma, Pepa Subirats, s’han transformat diversos suports d’altres exposicions. S’ha fet en recipients plens amb pinyol d’oliva triturat que representen la terra. El fet d’escollir els pinyols d’oliva va lligat al patrimoni oleícola de la zona. “Està molt lligat al territori, fa que de la mateixa terra surtin les peces de cistelleria i és una qüestió estètica que té un rerefons de concepte”, ha remarcat.

PUBLICITAT