La Plataforma Aturem Hard Rock i l’entitat ecologista GEPEC han presentat dos recursos administratius perquè s’anul·li la llicència de casino a l’empresa nord-americana.
Asseguren que Hard Rock incompleix les bases per poder obtenir la llicència.
El Parlament ha reclamat al Govern que “estudiï i promogui la creació d’un instrument financer”, com ara un fons públic, amb prou dotació per a “accelerar la transformació del model productiu al Camp de Tarragona i a Catalunya” a través de l’economia verda.
Així consta en una moció dels Comuns, que ha rebut el suport de la majoria del ple. El text defensa que s’ha de fer “amb la participació d’empreses clau alineades amb l’interès públic, l’autonomia estratègica i l’arrelament territorial”. D’altra banda, la cambra també ha instat l’executiu a “intervenir i mediar activament en conflictes com el de Port Aventura World per garantir condicions laborals justes”.
Per contra, el Parlament ha rebutjat el punt de la moció dels Comuns que reclamava al Govern un pla de diversió econòmica del Camp de Tarragona que permetés “reduir la dependència del sector petroquímic”.
El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana ha presentat, a l’última Comissió de Cultura del Parlament, una proposta de resolució per instar el Govern a renovar, en el termini màxim d’un mes, el conveni de conservació preventiva i manteniment del conjunt arqueològic de Tàrraco.
La diputada tarragonina i portaveu d’ERC a la Comissió de Cultura, Raquel Sans, ha subratllat la importància d’actuar amb celeritat per garantir la protecció d’un conjunt declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000 i que celebra enguany el seu 25è aniversari com a patrimoni reconegut.
Des d’ERC recorden que aquest acord ja es va impulsar durant el govern municipal de l’alcalde Pau Ricomà, quan es va pactar que l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat aportarien 200.000€ anuals fins el 2023. Asseguren que, quan ERC va arribar al govern municipal, es van trobar situacions greus derivades de la manca de manteniment.
Sans ha denunciat la manca d’implicació de l’Estat espanyol i demanen que Tarragona rebi el mateix suport que altres ciutats patrimoni de la humanitat. Sol·liciten una aportació mínima de 100.000 euros anuals per part de l’Estat, a més de la que ja fan Ajuntament i Generalitat.
Un de cada quatre catalans ha nascut a l’estranger. Segons l’Estadística Contínua de Població de l’INE, amb dades provisionals actualitzades fins al primer trimestre del 2025, a Catalunya hi ha avui hi ha una mica més de 2 milions de persones provinents d’altres països, i això representa el 25,1% de la població, un percentatge inèdit.
Tarragona és la tercera demarcació en nombre, amb 208.819 estrangers, però la quarta en pes relatiu d’aquest col·lectiu, amb un 23,8%. Segons l’INE, Catalunya té amb data d’1 d’abril 8.124.368 d’habitants, el que representa un creixement interanual d’un 1%.
Els segments de població on hi ha més població estrangera són els econòmicament actius, en particular en la franja de 25 a 45 anys, en què el percentatge de nouvinguts oscil·la entre un 44% i un 48%, gairebé la meitat dels habitants d’aquestes edats.
Declaren culpable l’home acusat d’asfixiar la seva parella sentimental en un hotel de Salou el juliol de 2023
El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat l’home acusat de matar la seva parella sentimental el 2 de juliol de 2023 en un hotel de Salou. En la lectura del veredicte feta aquest dimecres al vespre a l’Audiència de Tarragona, els membres del tribunal han assegurat que no veuen “viable” la versió de l’investigat sobre el possible suïcidi de la dona morta.
També han considerat provat que la causa de la mort va ser per asfíxia mecànica i que l’home no va acceptar la ruptura. Fiscalia ha demanat 20 anys de presó per un delicte d’assassinat, incloent-hi l’atenuant de drogaddicció, ja que el jurat ha dictaminat que el processat tenia les facultats intel·lectives disminuïdes. El judici ha quedat vist per sentència.
Així mateix, el jurat ha provat per unanimitat que tant la víctima com el processat havien consumit alcohol el dia dels fets i que l’acusat va aprofitar la intimitat de l’habitació de l’hotel i la seva fortalesa per asfixiar-la.
L’acusat es troba en presó preventiva des del 3 de juliol de 2023. En la seva declaració, va negar que hagués matat a la seva parella i va insistir que la dona es va suïcidar.
Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes de 42, 51 i 57 anys com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.
Els fets van tenir lloc dimecres passat al Pont del Diable de Tarragona, on un sergent fora de servei va reconèixer els individus i va veure com buidaven el contingut de dues motxilles prop d’un contenidor d’escombraries. Després de donar l’avís, les patrulles els van interceptar a la TV-3148, al seu pas per la Pineda (Vila-seca). En l’escorcoll es van localitzar diners en efectiu i pertinences que els arrestats no van acreditar. Els detinguts, que acumulen més d’un centenar d’antecedents, van passar dos dies després a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.
Paral·lelament, els mossos van poder constatar que la víctima del robatori va ser una parella de turistes alemanys.
Tarragona acull aquest maig la quarta edició del Mes de l’Economia Social i Solidària, una iniciativa promoguda per La Teulada i CoopCamp. Sota el lema “L’economia que cuida”, el programa inclou una desena d’activitats com xerrades, contacontes, trobades i festes, amb l’objectiu de visibilitzar el cooperativisme, la sostenibilitat i el suport mutu.
L’esdeveniment vol mostrar alternatives econòmiques transformadores en un context de crisi sistèmica, tot posant al centre la cura de les persones i del planeta. Nuria Loras, membre de La Teulada explica que aques projecte es la manera de fer visible la feina que fan durant tot l’any des de les entitats:
Entre les propostes destacades d’enguany hi ha la presentació del llibre “L’economia solidària en marxa” i de la nova Revista de La Teulada, una trobada comunitària al Camp de Mart i una sessió de contacontes per als més petits, pensada per sembrar des de la infància els valors de la cooperació.
Tarragona serà seu del VIII fòrum de Viles Florides.
Amb aquesta adhesió, Tarragona reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la millora dels espais verds urbans. Radio Ciutat de Tarragona, Maria Prat.
La FiM, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, ha donat el tret de sortida aquest dijous al matí a la 21a edició. Fins diumenge, hi ha programades 47 propostes amb una vuitantena d’actuacions entre la programació oficial i l’espai off.
Es tracta del cinquè any de la fira després de l’aturada i el seu director artístic, Martí Marfà, ha destacat que obren una etapa de “consolidació” del “model” que han “inventat” els últims anys.
Els organitzadors també assenyalen que serà una FiM “més polida i més acollidora que mai” per tal de millorar l’experiència dels artistes, els professionals del sector i del públic. Enguany hi ha més de 600 professionals acreditats.
El Castell de Vila-seca torna a ser l’epicentre de la FiM, juntament amb altres espais com el Celler el parc de la Formiga, l’auditori Josep Carreras, el magatzem Cal Perera i la Plaça de Voltes, on s’hi ha ubicat l’espai off amb diverses actuacions d’artistes del territori que no estan al cartell oficial.
Entre tota la programació hi ha 170 artistes. En l’àmbit emergent destaquen Gigi Ros, Fades, JULS, Àlex Pérez i gavina.mp3. I pel que fa a les propostes familiars, hi ha Ebri Knight que reivindica el llegat de Xesco Boix, una figura imprescindible de l’animació infantil a Catalunya o Lali BeGood, que convertiran l’espectacle en un taller de dansa urbana. També Grow Up Sing, de la productora de Damaris Gelabert que dona pas a una nova generació de músics.