El nou Fòrum Judicial de Tarragona serà una realitat el 2026 i s’instal·larà al costat de l’Hospital Joan XXIII, tal com estava previst, en uns terrenys de la Generalitat.
El departament de Justícia ha recuperat el projecte executiu del 2009, que caldrà refer per adaptar-lo a la normativa actual. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ho ha anunciat avui en una visita a Tarragona. Ha remarcat que finalment es desencalla un projecte pendent des de fa més de 20 anys.
Justícia ha aprovat una partida per poder fer les obres del Fòrum de la Justícia, que suposarà una inversió de 70 milions d’euros.
D’altra banda, avui s’ha posat la primera pedra del nou hospital de Viamed a Tarragona.
El nou equipament, situat a la zona de Ponent, estarà llest a finals de l’any vinent. La seva construcció suposarà una inversió de 50 milions d’euros.
L’hospital comptarà amb 96 habitacions i vuit llits de Cures Intensives. Amb aquest centre, Viamed es vol convertir en la referència de la sanitat privada al territori.
La directora gerent de l’Hospital Viamed a Tarragona, Cecilia Gras, destaca que no es tracta d’una simple ampliació, sinó que aspiren a ser un hospital universitari.
Ara Viamed, també haurà de definir què farà amb l’actual clínica de la Monegal, situada al centre de Tarragona, que possiblement reformularà els seus serveis.
La URV crea l’Institut Universitari de Recerca en Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica.
S’anomena IU_RESCAT i i l’han impulsat un centenar d’investigadores i investigadors de disset grups de recerca consolidats de la URV de tots els àmbits del coneixement. A final de l’any passat es va constituir el seu consell i es va nomenar Enric Aguilar com a director. Aguilar és professor del departament de Geografia i investigador del Centre en Canvi Climàtic El nou institut de recerca se centrarà en l’estudi del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a “espais especialment sensibles al canvi climàtic i fortament implicats en la transició energètica”, i sobretot en el Delta de l’Ebre, que destaquen com “un laboratori d’experimentació idoni” per a les seves recerques.
Dimiteix el president de la DO Tarragona.
Vicent Ferré argumenta que ho ha fet per “pressions internes” i pels “impediments constants” a transformar l’entitat
El detonant ha estat el trasllat de la seu de la DO, situada a Valls, cap a l’edifici de la Cooperativa Obrera de Tarragona. Després de tres anys i mig de presidència, el viticultor s’ha mostrat satisfet de la feina feta, amb la creació de la Ruta del Vi i de la Galeria del macabeu.
Vicent Ferré ha demanat que els nous gestors de la DO Tarragona continuïn amb el “camí traçat i amb el llegat deixat”.
La incubadora TIC de Redessa crea 50 llocs de treball i un volum de negoci d’1,3 MEUR per a enguany
Aquestes startups tenen entre 2 i 3 empleats de mitjana, si bé en alguns casos arriben a la quinzena.
D’aquest programa de foment empresarial, n’han sortit empreses com NeedCarHelp, que es dedica a la revisió de vehicles de segona mà i que ja està implantada a vuit províncies d’Espanya.
Ara està en marxa la tercera edició de la Incubadora TIC de Redessa i hi ha temps per presentar-hi projectes fins al 31 de gener.
La commemoració de l’any Josep Vallverdú passarà per l’Espluga de Francolí
L’escriptor centenari hi va viure 27 anys i n’és fill adoptiu. A l’Espluga es farà un acte d’homenatge pel centè aniversari de l’escriptor i el Casal Municipal prepara un recull dels articles que va publicar a la revista Francolí. El Museu de la Vida Rural també acollirà actes dins l’any Vallverdú.
El mateix escriptor ha participat en la presentació dels actes que s’ha fet a Barcelona, amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.
Dins dels actes de l’any Vallverdú hi ha una exposició itinerant sobre la seva producció literària que també passarà per Tarragona.
L’Ajuntament de Tarragona recordarà els bombardejos feixistes de fa 85 anys
Ho farà a través d’un programa de 35 actes organitzat per la Comissió de Memòria Democràtica. El primer acte se celebrarà aquest diumenge 15 de gener, data de l’ocupació de Tarragona per part de l’exèrcit franquista l’any 1939, quan s’inaugurarà un mural artístic d’homenatge al moviment veïnal de Tarragona (1964-1979) al barri de Bonavista.
Entre 1937 i el 39, Tarragona va patir 144 atacs aeris durant els quals van caure sobre la ciutat més de 3.800 bombes.