El govern espanyol avaluarà l’impacte sonor de les bandes rugoses que s’han instal·lat en un tram de 50 quilòmetres de l’autopista AP-7, a la demarcació de Tarragona.
Aquestes bandes, que fan soroll, quan es canvia de carril han provocat les queixes de veïns i alguns ajuntaments, com els de Roda de Berà i la Pobla de Montornès.
Ahir a la tarda, la senadora d’ERC per Tarragona, Laura Castel, va traslladar aquestes queixes al ple del Senat i va demanar que es retirin aquestes bandes o es plantegin mesures alternatives.
La Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha explicat que aquestes bandes s’han instal·lat per alertar els conductors que canvien de carril sense adonar-se i reduir l’accidentalitat.
Raquel Sánchez ha argumentat que aquest sistema funciona en molts altres llocs, on no ha generat queixes. Així i tot, ha confirmat que el ministeri farà un estudi per avaluar l’impacte sonor i buscarà solucions puntuals.
Aquestes bandes sonores s’estenen des del Penedès fins al Baix Camp i s’han instal·lat des que, amb el final dels peatges, s’ha incrementat notablement el trànsit a l’autopista AP-7.
Nou municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre rebran 6,15 milions d’euros d’ajuts europeus per rehabilitar edificis públics.
El Ministeri de Transports ha publicat la resolució provisional de la convocatòria del Programa d’Impuls a rehabilitació d’edificis públics de titularitat local, inclòs en el Pla de Recuperació.
La principal partida, 1,81 milions, se l’emporta el Centre de desenvolupament artístic juvenil de Deltebre, a l’antiga Cambra Arrossera. La rehabilitació de la Llar de Jubilats Ca Xapes de Valls, rebrà 1,66 milions i la rehabilitació dels jutjats de Montblanc, 938.000 euros. Segons el Ministeri, els ajuts tenen com a principal objectiu de reduir en més d’un 30% el consum d’energia primària no renovable.
En la llista de projectes aprovada pel ministeri figura també la rehabilitació de l’Espai Arbosense, a l’Arboç, amb 358.000 euros; la reforma de l’immoble del carrer Garcia per a les noves oficines municipals de la Figuera, amb 275.000 euros; la rehabilitació del Jardí d’Infància les Marietes de Cunit, amb 217.000 euros; la rehabilitació de la cooperativa agrícola de Flix com a espai polivalent i cultural, amb 151.000 euros; i la rehabilitació de l’antiga llar d’infants Neiró de Llorenç del Penedès com a sala polivalent, amb 106.000 euros.
El Departament d’Empresa ha obert un expedient a l’empresa Global Talke S.L. arran dels dos incidents que va patir la setmana passada i que van requerir l’activació del Plaseqta en fase de prealerta.
L’actuació d’Empresa s’ha fet a requeriment de l’Ajuntament de Tarragona. També els Mossos d’Esquadra, a través de l’Àrea Central de Medi Ambient, ha fet actuacions i va obrir diligències arran de l’incendi del dia 18 d’octubre, que va comportar una primera inspecció. El dia 21, i arran d’un nou incident, se’n va fer una segona. Les inspeccions han desembocat en l’elaboració d’un informe que s’ha enviat al jutjat. Arran d’això, la fiscalia de Tarragona ha obert diligències d’investigació, segons ha informat el ‘Diari de Tarragona’.
El regidor de Seguretat Ciutadana del Morell ha estat cessat per presumptes irregularitats en l’exercici de les seves funcions.
Segons uns informes interns, l’edil hauria demanat a agents de la Guàrdia Municipal que permetessin treure un vehicle del dipòsit sense pagar la taxa de retirada de la grua, que té un cost de 75 euros. Davant d’aquests fets l’alcalde l’ha cessat i s’han traslladat els informes a la fiscalia per aclarir si es tracta d’un delicte. L’alcalde del Morell assumirà ara les funcions de seguretat ciutadana.
L’Ajuntament de Vila-seca ha engegat una prova pilot per monitorar l’activitat turística a través dels telèfons mòbils.
Per fer-ho possible, s’han instal·lat dos nodes receptors, un a la línia del bus urbà cap a La Pineda i l’altre al Castell de Vila-seca.
Aquests detecten el senyal dels telèfons mòbils i determinen si es tracta d’usuaris locals o estrangers. La recopilació d’aquestes dades es fa de forma anònima a través de la tecnologia ‘Seeketing’. Així, el consistori mapejarà els fluxos de persones a les zones d’interès del municipi i podrà implementar accions i millores. La prova pilot es va iniciar al febrer i ja es diposa de les primeres dades, que ara s’han d’analitzar. Cristina Cid és la regidora de Turisme i Innovada de Vila-seca.
La iniciativa s’emmarca en l’estratègia per esdevenir una destinació turística intel·ligent i sostenible. Més endavant, s’instal·laran més aparells que es finançaran amb fons europeus.
Els joves d’entre 18 i 29 anys són el col·lectiu amb indicadors més elevats de soledat, tan sols el 20% considera que no estan sols.
Aquesta és una de les principals conclusions del primer informe de L’observatori sobre ‘Soledat no volguda’ de Creu Roja a la demarcació de Tarragona, que s’ha presentat aquest dimecres. Els joves no són els únics amb xifres altes de solitud: set de cada deu persones grans l’experimenten. L’estudi també indica que el 77% de les persones ateses i enquestades per l’organització han experimentat algun tipus de soledat. D’aquestes, el 16,6% expliquen l’han patit de forma greu o molt greu. A més, l’informe subratlla que la soledat no desitjada afecta especialment els col·lectius més vulnerables.