El nou horari del Mercat Central encén els paradistes

IMG_5644

PUBLICITAT

Indignació i sentiment d’estafa són el que han deixat patent en les seves queixes i demandes la majoria dels paradistes que realitzaran el trasllat al Nou Mercat Central, que continuen oposant-se als nous horaris que els obligarà a treballar durant 12 hores seguides sis dies a la setmana.

Un total de 40 dels 47 paradistes que hi han d’entrar no estan d’acord amb l’horari estipulat al reglament, que devalua el servei d’un Mercat que s’ha allunyat sempre de les grans superfícies, i es queixen de la incomunicació amb la empresa que ho gestiona, Espimsa i amb el propi alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

El Nou Mercat tindrà 69 emplaçaments dels quals 47 s’ocuparan pels paradistes de la carpa provisional i deixarà 14 places lliures.

El forat negre de Jaume I segueix copsant l’actualitat tarragonina. L’Ajuntament ha volgut reiterar aquest dimecres el compromís del govern per acabar de resoldre tot el que va passar amb una infraestructura inútil que costa anualment 1 milió d’euros.

Tot i que l’Ajuntament va entendre que amb tota la investigació, peritatges, auditories, entre d’altres, es considerava que hi havia prou elements per emetre dictamen, el jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona manté viu el procés judicial degut a la seva complexitat. En el marc de la investigació, l’Ajuntament va fer un informe de contra peritatge al que ja és va presentar al jutge per aclarir aspectes que generaven confusió sobre el veritable objecte de la investigació.

Si els plens de l’Ajuntament de Tarragona ja eren maratonians, ara s’han convertit en plens partits en dos dies diferents. El passat divendres es va iniciar una part del ple ordinari on es van aprovar, entre d’altres qüestions, la compatibilitat de dos càrrecs com el de gabinet de l’alcaldia i la gestió d’un mitjà de comunicació municipal, la d’adoptar el nom del santuari de la mare de deu del Llorito a proposta de l’Institut d’Estudis Catalans o bé, l’aprovació de la passarel·la marítima que unirà el mar i la ciutat, entre d’altres.

I parlem ara d’una de les institucions que han nascut fa poc a la ciutat. Parlem del Fòrum per la Memòria Històrica que neix amb l’objectiu de no oblidar i transmetre la memòria històrica dels anys negres de la repressió franquista a futures generacions.

El Fòrum de Tarragona per la Memòria Històrica neix com a continuació directe de l’associació de víctimes del franquisme a Tarragona i, entre moltes de les activitats que realitzen, ofereixen visites guiades per diversos indrets de la ciutat com la presó de pilats al pretori, la muntanya de l’Oliva o l’antiga audiència on es feien els judicis sumaríssims i els interrogatoris.

 

APUNT

Josep Anton Remolà, conservador del MNAT i Ferran Gris, doctor arquitecte, presentaran aquest dijous una conferència a les set de la tarda al Museu Nacional, Re-descobrint Centcelles, la Vil·la romana, localitzada a Constantí, a 6km de Tarragona, que ha esdevingut un monument clau de l’art paleocristià.

La conferència proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia que planteja una reflexió sobre l’enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement– un conjunt com Centcelles permet desplegar.

PUBLICITAT