Definit el pla funcional i l’estètica de la façana del futur Fòrum de la Justícia de Tarragona
El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha anunciat que ja s’han definit i acordat amb tots els agents implicats quin serà el pla funcional i l’estètica de la façana del futur Fòrum de la Justícia de Tarragona. Ho ha dit en el marc d’una visita institucional a l’Ajuntament, després que aquest dijous al vespre s’acabessin d’ajustar amb totes les parts les necessitats i interessos comuns d’un “equipament judicial de primer ordre” que esdevindrà “icònic” per a ciutat i el conjunt de la demarcació.
Després de prop de 25 anys amb el projecte encallat, Espadaler ha confirmat que aquesta vegada sí que tirarà endavant.A partir d’aquí, el 2025 es dedicarà “plenament” a les licitacions. La primera serà al març, quan es preveu que es liciti la redacció del projecte, tal com va avançar la consellera d’Economia, Alícia Romero, el passat octubre. L’inici de les obres es marca per al primer semestre del 2026, amb l’objectiu que la nova seu judicial estigui totalment operativa a partir del segon semestre del 2028.
“Sabem exactament què volem i què necessiten els professionals”, ha dit Espadaler, qui ha refermat la voluntat d’iniciar les obres durant el primer semestre del 2026, perquè estigui totalment operatiu a finals del 2028.
La magistrada Rosa Maria Virolés creu que es podria anar més depressa en drets fonamentals i igualtat
La magistrada emèrita del Tribunal Suprem, Rosa Maria Virolés, especialitzada en afers socials, creu que encara hi ha molt camí per recòrrer en drets fonalmentals i igualtat.
La tarragonina, que va accedir a la carrera judicial el 1988, ha passat pel programa ‘Bon dia Tarragona’ després de rebre el Premi Justícia Catalunya 2024, concedit per la Generalitat.
Virolés diu que es podria anar més depressa en la defensa de drets fonamentals i lamenta que la igualtat legal no es tradueix en una igualtat real.
Virolés ha estat a la sala quarta del Tribunal Suprem des del 2006 fins al 2023. Ara es dedica sobretot a la docència a l’Escola Judicial, on hi ha majoria de dones com a alumnes. Espera, per tant, que les dones vagin assumint càrrecs de responsabilitat a la judicatura.
La dansa i la inclusivitat marquen la temporada d’Arts Escèniques de primavera 2025
La nova temporada d’arts escèniques de primavera 2025 s’allargarà fins al 15 de juny, amb un total de 55 propostes, la temporada inclou 3 òperes, 24 concerts, 11 espectacles teatrals, 5 de circ, 8 de dansa, 3 d’humor i un de màgia.
La programació està pensada per a tots els públics i amb un marcat compromís amb la perspectiva de gènere i l’accessibilitat. La consellera de Cultura, Sandra Ramos, ha destacat que s’han incorporat mesures d’accessibilitat en 8 dels espectacles programats, i que el 50,8% dels artistes són dones:
La presentació oficial de la temporada de primavera tindrà lloc aquesta tarda a les 19 h al Teatre Tarragona, on també s’inaugurarà una exposició commemorativa dels 100 anys d’aquest espai històric, amb cartells i documents antics.