El pistoler de Tarragona que va disparar contra els seus excompanys de feina de Securitas ha demanat l’eutanàsia. La informació l’ha avançat la Cadena SER, que ha detallat que l’home pateix una lesió medul·lar i dolor neuropàtic.
L’home va ser ferit pels Mossos, que el van disparar per poder-lo detenir, després que s’hagués atrinxerat en una masia de Riudoms. L’home continua ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa i els metges han acceptat iniciar el procediment per autoritzar la mort assistida.
Els representants de les víctimes demanaran que s’aturi el procediment. El portaveu del sindicat policial USPAC, Albert Palacios, diu que volen que el cas arribi a judici.
Els fets es van produir el 14 de desembre, quan el pistoler va entrar a l’oficina de Securitas de la plaça de la Mitja Lluna i va disparar contra els seus excompanys de feina. Tres persones van resultar ferides greus. En la fugida també va disparar contra un Mossos d’Esquadra.
La demarcació de Tarragona té capacitat per cobrir la seva demanda energètica només amb renovables en entorns urbans. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi que ha fet el departament de Geografia de la URV, per encàrrec de la Diputació de Tarragona.
S’ha analitzat la situació de cada municipi, tenint en compte els espais que s’hi podrien aprofitar per col·locar-hi plantes solars i eòliques de fins a 100 KW.
Segons l’estudi, un 40% de les teulades reuneixen les condicions per poder-hi posar plaques solars. A més, un 3% de les zones urbanes i periurbanes podrien acollir instal·lacions energètiques.
El geògraf Sergi Saladié afirma que si s’utilitzessin aquestes superfícies, més del 95% de les poblacions del territori tindrien excedents d’electricitat verda, sense haver d’alterar espais agrícoles o forestals.
Segons l’estudi es podrien arribar a generar més de 8.600 GW d’energia fotovoltaica i 840 d’eòlica. Això permetria cobrir tota la demanda actual i encara en sobraria un 34%.
Per municipis, l’estudi de la URV conclou que n’hi ha 9 que podrien arribar a aportar fins al 35% de la producció energètica necessària al territori. Són Tarragona i Reus, a més de l’Ametlla, Valls, Tortosa, el Vendrell, Vila-seca, Roquetes i la Sènia.
Tot i la seva capacitat de producció, Tarragona ciutat, no arribaria a ser autosuficient. En canvi sí que ho podrien ser Reus, Cambrils, Valls i el Vendrell, que a més tindrien excedents. En canvi, els municipis que més lluny estarien de ser autoficients són la Riba, la Pobla de Mafumet i el Morell. Aquests dos darrers és per l’elevat consum energètic de la indústria petroquímica situada als seus termes municipals.
Amb aquest estudi damunt la taula, seran les administracions, les empreses i els petits propietaris els que hauran de decidir com s’implementa a nivell real.
El sector turístic de la demarcació de Tarragona ha invertit enguany 70 milions d’euros en nous establiments i millores, segons ha informat la FEHT, la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província.
En concret, els hotels han invertit uns 45 milions; els càmpings, 20 i els apartaments, cinc. Les inversions realitzades inclouen reformes integrals, amb la construcció de grans piscines, renovacions dels serveis d’spa, ampliacions de restaurants i nou mobiliari a les habitacions.
A més, a Salou s’ha inaugurat un nou hotel, l’Alannia, un compleix innovador i sostenible de quatre estrelles.
En el cas dels càmpings, s’han millorat les zones esportives i aquàtiques i s’han habilitat nous bungalous.
La presidenta de la FEHT, Berta Cabré, ha destacat l’esforç inversor del sector turístic tot i la crisi provocada per la pandèmia. La patronal calcula que en els darrers sis anys les inversions han arribat als 500 milions d’euros.
Obrim plana local situats a Tarragona, on ja ha entrat en funcionament la nova zona regulada d’aparcament per als residents del barri del Serrallo.
Es tracta d’una zona verda situada als carrers Salou, Lepant i Sant Joan, en què s’han pintat 148 places d’aparcament.
D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona ha informat que, per evitar actes vandàlics durant les festes de Sant Joan, es taparan els parquímetres. Estaran inhabilitats des de les 11 del matí de dijous i durant tot el divendres. Tornaran a estrar en funcionament el dissabte 25 de juny.
La revetlla de Sant Joan està a tocar i amb això la venda de petards s’espera que es dispari en aquesta setmana.
Però també preocupa el gran volum d’incendis que pugui repercutir en la venda.
El Nàstic de Tarragona ja coneix els seus rivals a Primera Federació per la temporada 2022-2023.
Amb novetats per què els granes visitaran el País Basc o La Rioja i eviten els equips andalusos. S’enfrontaran a equips com l’Athletic B, el Numancia o l’Amorebieta, recent descendit de Segona A.
I el femení del Club Bàsquet Tarragona ja es troba planificant la plantilla 2022-2023.
Amb un entrenador que coneix molt bé la casa com és el cas de David Garcia. El tècnic tarragoní ha dirigit 7 anys els equips base femenins del CBT i s’han assolit renovacions de jugadores decisives en Lliga Catalana.
D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona i la Federació Catalana de Natació han renovat el conveni per acollir competicions a la piscina olímpica Sylvia Fontana, de l’Anella Mediterrània.
L’acord preveu la celebració d’un mínim de quatre competicions anuals a l’equipament tarragoní durant els pròxims quatre anys. S’hi faran proves de natació, waterpolo, artística i natació màster.