“L’àrea metropolitana del Camp de Tarragona no necessita una capital”
L’àrea metropolitana del Camp de Tarragona ha de funcionar com una ciutat única i no necessita una capital. Ho diu la presidenta de la Diputació i una de les impulsores de l’àrea metropolitana, Noemí Llauradó, en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.
Llauradó s’alinea amb la posició expressada per l’alcalde Rubén Viñuales fa uns dies al mateix programa. La presidenta de la Diputació creu que aquest és un tema que no preocupa la ciutadania i que l’àrea metropolitana s’ha de gestionar des de la col·laboració i la generositat i amb una representació plural.
Per a Llauradó, els dos temes prioritaris són la mobilitat i l’urbanisme. Creu que el futur tramvia significarà una revolució pel territori i remarca la importància del planejament urbanístic. El pla l’impulsa la Generalitat amb 7 municipis implicats i la presidenta considera clau les aportacions que hi haurà de fer la futura àrea metropolitana pel que fa a equipaments, polígons industrials i infraestructures de mobilitat.
Noemí Llauradó creu que tot el procés haurà de culminar amb un òrgan de governança encara per definir, i que els municipis i no la Diputació hauran de cedir competències a aquest nou òrgan.
En la mateixa entrevista, Llauradó ha afirmat que la Diputació de Tarragona no preveu de moment canviar el projecte de hub cultural i educatiu a la finca de la Savinosa.
Tot i la normativa de Protecció Civil que prohibeix activitats amb menors d’edat al costat de línies de tren amb mercaderies perilloses, l’ens provincial manté la proposta de portar a la Savinosa l’escola i conservatori de música.
La presidenta diu que tot el projecte es farà per fases i que aquesta seria l’última, confiant que llavors s’haurà produït el trasllat dels trens de mercaderies per l’interior de la comarca. Si al final no és possible, a la Savinosa es mantindrà el hub cultural amb espais escènics, sales d’exposicions i residències artístiques.
Pel que fa la conservatori de música, ha recordat que es va comprar l’immoble del costat de l’actual seu del carrer Cavallers i que estan a l’espera de conèixer el resultat d’unes prospeccions arqueològiques.
D’altra banda, Noemí Llauradó ha defensat la compra de l’edifici de la plaça Imperial i ha rebutjat les crítiques d’improvisació i centralisme expressades per Junts per Catalunya. Diu que és la diputació més descentralitzada de l’Estat espanyol.
A la nova seu de la plaça Imperial s’hi traslladaran el 2027 uns 300 treballadors i els serveis ubicats ara al passeig de Sant Antoni, que seguirà com a seu institucional.
MIRA I ESCOLTA AQUÍ L’ENTREVISTA ÍNTEGRA