A #CarrerMajor parlem amb la consellera de Salut Pública, Cinta Pastó i amb Marisa Cerrillo, coordinadora del servei municipal de prevenció de les addiccions, sobre la tasca i servei municipal envers els joves i el Komando Nits Q per nits d’oci de respecte i qualitat.
“L’objectiu és arribar als joves a través d’altres joves que puguin parlar el seu llenguatge i entendre millor la seva situació”, explica Cerrillo, qui també destaca que la conscienciació és encara un repte en aquest sentit tot i que ha evolucionat en els últims anys.
La campanya que portaran a terme per aquestes festes en els espais d’oci pretén sensibilitzar als joves amb un paquet que inclou un preservatiu, informació i consells per un correcte consum d’alcohol i també telèfons per rebre més informació o bé per demanar ajuda.
“Els joves que formen part d’aquests ‘Komandos’ tenen entre 20 i 30 anys i es divideixen en les dues zones amb més afluència de festa: la part baixa i part alta”, ens explica Cerrillo, qui ha destacat que aquests joves ja no són voluntaris com eren als inicis d’aquesta iniciativa, sinó que aquest ja és un treball remunerat.
Pel que fa la consellera, considera “fonamental” aquest tipus d’accions per prevenir i formar als joves davant d’aquestes problemàtiques i destaca el treball “d’un equip amb constant formació”. Pastó també ha assenyalat que “és absolutament necessària” al tasca de Komando Nits Q per seguir fent el camí cap a la igualtat i per combatre la violència masclista i també per controlar i prevenir les addiccions.