A #CarrerMajor hem abordat sobre un estudi del centre tecnològic Eurecat per avaluar els efectes de la suplementació amb probiòtics sobre els símptomes de la rinitis al·lèrgica persistent, amb la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Mireia Bosch, i al·lergòleg de l’Hospital Sant Joan de Reus, Òscar Sotorra.
En aquest sentit, les persones afectades, suposen el 21,5 per cent de la població, amb un major impacte en nens petits i persones joves.
L’estudi, cerca 75 voluntaris. S’ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723 perquè les persones que vulguin participar s’inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.
D’altra banda, segons els especialistes, i considerant l’estreta relació entre el sistema inmunitari i els microorganismes que, conviuen al nostre intestí, l’ús de determinats probiòtics en la quantitat adequada podria tenir un benefici en la salut, no solament en general, sinó també com a tractament emergent per a la prevenció de determinades al·lèrgies.
D’aquesta manera, els resultats poden ser útils per avançar en nous tractaments per a la simptomatologia associada a la rinitis al·lèrgica persistent i, per tant, a la millora de la qualitat de vida de les persones diagnosticades.
Segons l’Associació Científica Internacionals per Probiòtics i Prebiòtics (ISAPP), els probiòtics són microorganismes vius que, quan s’administren en quantitats adequades confereixen un benefici en la salut mitjançant la seva acció directa a la comunitat de microorganismes que viuen en el tracte intestinal, l’anomenada microbiota intestinal.