Avui a la Furgo de #CarrerMajor hem tingut la visita de Tricia Audette i Fernando García, dos dels protagonistes de l’espectacle Gazpacho & Sirup, una proposta escènica que porta sis anys recorrent escoles, instituts i sales amb un objectiu molt clar: fer riure mentre trenquen barreres lingüístiques i culturals. El projecte va néixer amb el segell de la comèdia en anglès, però ara es renova incorporant també el castellà i el català, amb la voluntat d’arribar a més públic i demostrar que l’humor és, per damunt de tot, un idioma universal.
Els artistes ens expliquen que darrere del títol hi ha la metàfora d’una barreja de cultures: el gazpacho com a símbol d’Andalusia i el “sirup” que evoca el Canadà. Aquesta fusió es trasllada a l’escenari amb jocs de paraules, gestualitat i molt de clown, sota la direcció de Gerard Domènech, per demostrar que la comèdia pot superar qualsevol frontera idiomàtica.
Però això no és tot. A més del nou format de Gazpacho & Sirup, Tricia i Fernando participaran el 18 d’octubre a la Sala Santa Llúcia de Reus en una nit de monòlegs compartida amb altres còmics com Lou Bayones i Javi Benítez. Serà una vetllada plena d’humor, estils diversos i moltes ganes de connectar amb el públic.
Durant l’entrevista, Tricia avança que el seu monòleg girarà entorn de la seva experiència d’aprendre idiomes i de viure a Espanya com a madrastra, sempre amb un toc personal i tendre. Fernando, per la seva banda, porta més d’una dècada treballant la comèdia sobre les relacions humanes, homes i dones, amb una mirada equilibrada i propera que busca la identificació del públic.
Com ells mateixos diuen, en temps de pantalles i contingut digital, no hi ha res comparable a viure la comèdia en directe.