Comencem parlant de propostes, en concret comencem amb la del Govern de la Generalitat i el Departament d’Igualtat i Feminismes que va proposar ja fa uns mesos la mesura per distribuir de forma gratuïta la copa, calces menstruals o compreses de tela a les farmàcies a partir del 2024. Es calcula que al Camp de Tarragona 177.000 persones menstruants podran adquirir aquests productes. A més a més, compte amb la dada, la mesura reduirà els residus de les 9.000 tones actuals fins als només 3 quilos. Es tracta d’una mesura pionera a l’Estat i ja s’està començant a formar els farmacèutics.
En Comú Podem també ha fet propostes en matèria de mobilitat. Els comuns van fer valoració ahir de les primeres setmanes de funcionament de vehicles de mobilitat personal i han admès que s’han fet avenços, però que tot i així es troben lluny del punt on caldria arribar. Els comuns han criticat que la concessió sigui a una empresa privada i ha manifestat la intenció de reunir-se amb el govern per tractar d’apropar posicions i oferir millores en el servei dels ciutadans.
Entre 700 i mil persones assistiran a partir d’avui a les diferents jornades que es faran al Moll de Costa de la Tarragona en el marc de la 1a Setmana de l’Hidrogen de Catalunya. Aquesta trobada aplegarà empreses, científics i representants de les administracions i està organitzada per la Vall de l’Hidrogen.
El Tarragonès es troba entre l’1% de territori de la UE en alerta per sequera, segons dades recollides pels satèl·lits del programa comunitari Copernicus. L’Observatori Europeu de la Sequera elabora cada deu dies un mapa amb les zones que, o bé no tenen problemes per falta d’aigua o estan en risc, amb tres nivells. A Tarragona, el nivell d’alerta és el més alt. A Catalunya també destaca la major part del Pla d’Urgell i la meitat occidental del Baix Penedès. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat que la situació és molt crítica, la pitjor del darrer segle.