#TarragonaDaily | La diada del Pla de la Seu es farà a la plaça de la Font per les obres de Ca l’Ardiaca

La plaça de la Font és l’espai on se celebrarà la tradicional diada del Pla de la Seu dels Xiquets de Tarragona. El canvi es fa per motius de seguretat, ja que la tanca de Ca l’Ardiaca redueix molt l’espai, en una diada que, amb la participació dels Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants, s’espera multitudinària, amb un miler de castellers a plaça.

PUBLICITAT

Aquest canvi d’ubicació es fa efectiu pel volum d’aquesta diada en concret, ja que altres diades previstes, com les de Tarragona Ciutat de Castells, es mantindrien al Pla de la Seu. Segons l’Ajuntament, s’han donat diverses alternatives a la colla castellera i els Xiquets s’haurien decantat per la plaça de la Font. Des de la colla, lamenten aquesta situació de poca sensibilitat i el fet que aquest canvi d’ubicació s’hagi informat amb tant poca antelació, considerant que la diada porta molts anys celebrant-se al Pla de la Seu.

Tarragona posarà en marxa un nou recurs per donar suport a les persones sense llar. Es tracta d’un nou servei integral residencial al carrer del Mar, on podran viure 16 persones en situació de sensellarisme. Es preveu que pugui entrar en funcionament el pròxim mes de juliol, coincidint amb la signatura del contracte.

En aquest servei, les persones que s’hi allotgin no tindran un temps definit, sinó que el temps s’adaptarà a les necessitats de la persona. A banda d’aquest nou recurs, l’Ajuntament de Tarragona també ha signat un contracte amb l’Agència Catalana de l’Habitatge i tindrà 5 pisos nous per a persones sense llar. Aquests, se sumen als dos que ja es tenien i estaran repartits per tota la ciutat. Els 5 nous pisos podran acollir unes 15 persones. 

Des del 2017, l’Ajuntament de Tarragona treballa en xarxa per poder donar resposta a les necessitats de les persones sense llar. Ara, s’ha elaborat un Pla Integral per treballar en la inclusió social de les persones que es troben en aquesta situació i poder revertir-la. També s’ha elaborat una diagnosi, que apunta que el perfil de persona sense llar a Tarragona és un home d’una mitjana de 48 anys, amb procedència espanyola i amb ingressos del sistema públic. En un 90% dels casos, les persones sense llar es troben al centre de la ciutat.

Josep Maria Andreu, fins ara president del Club Gimnàstic de Tarragona SAD, ha anunciat aquest dimarts que deixa el càrrec. Ha detallat que ha estat una decisió molt meditada i que tenia presa abans del darrer partit contra el Màlaga al Nou Estadi. Ha explicat que el seu desig era fer aquest pas al costat deixant el Nàstic al futbol professional.

Andreu ha afegit, respecte la final contra el Màlaga, que sent impotència i que el Nou Estadi va viure una injustícia de la qual en van ser testimoni més de 14.000 persones. Ha remarcat que, tot i no ser la primera vegada que el Nàstic es troba en aquesta situació -fent referència a Llagostera i Vigo- aquesta vegada ha estat més cruel, perquè ha estat a casa i amb un partit guanyat gràcies a la heroicitat dels jugadors.

Sobre el futur del Nàstic, Josep Maria Andreu ha dit que “ningú ha de patir”, ja que el club viu una situació econòmica estable, té projecte en clau esportiva i té una bona massa social que espera que la pròxima temporada sigui encara més gran. De moment, Andreu continuarà al Consell d’Administració com a accionista important i considera que qualsevol membre del Consell està capacitat per assumir la presidència del club.

El Nàstic de Tarragona interposarà una demanda civil per negligència contra el col·legiat Eder Mallo Fernández per l’arbitratge del partit al Nou Estadi contra el Màlaga. Des del club, afirmen que es tenen proves suficients i que continuaran obrint línies d’investigació. El Nàstic considera que l’actuació de l’àrbitre va tenir incidència sobre el resultat. Antoine Jordà, advocat i membre del Consell Adminstratiu del club, ha afirmat que no es basen en elements del joc interpretables, sinó en fets objectius, com el temps de joc. 

PUBLICITAT