Un 61% de la població de Tarragona sopa fora en cap de setmana per oci i el 51,7% esmorza fora entre setmana per raons laborals. Són les dues dades més destacades de l’Estudi de la Restauració a Catalunya ‘Hàbits de comportament i tendències’, que ha presentat recentment a Tarragona la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a la demarcació, Carme Mansilla, qui avui ens visita per parlar-ne.
Segons indica, la despesa en aquest sopar de cap de setmana és del 16,3€ de mitjana, escollint com a primera opció en un 57,7% el fast food, seguit del local casolà (57%), el bar/restaurant de tapes el tria un 54,7% i el 54,3% prefereix el bar /restaurant tradicional. El tiquet mitjà és de 16,3€, tot i que amb diferències també segons tipus de servei: el del take away és de 13€, a domicili 12,8€, i en establiment arriba als 23,1€, sent la despesa més elevada.
El boca-orella segueix funcionant tot i que també aplicacions mòbils.