#CorsiniTGN | Veganisme: Com substituir els nutrients i aliments d’origen animal?

Aquest divendres a la secció nutricionista mensual de Plaça Corsini parlem del veganisme, una pràctica i tendència alimentaria que cada cop va més en augment per moviments en defensa dels animals. Tant els vegetarians com els vegans s’alimenten de productes que no provinguin d’origen animal amb la diferència que els vegetarians sí accepten derivats com poden ser els ous i la llet, i en canvi al veganisme no els tolera.

PUBLICITAT

El nostre nutricionista i dietista professional, Guillermo Mena, ens indica que tot i que hi ha estudis que indiquen que aquest tipus d’alimentació sí aporta beneficis, sobretot a nivell cardiovascular, és molt important que perquè així sigui, hi hagi sempre supervisió mèdica i cobrint els requeriments nutricionals. En aquest sentit alerta que cada cop es detecten més casos a les consultes hospitalàries de problemes ocasionats per dèficits nutricionals per la falta d’informació, i fins i tot en nens per aquest tipus d’alimentació imposada pels pares.

Una dieta equilibrada ha de tenir un 70% d’aliments d’origen vegetal i un 30% d’origen animal que en cas de no consumir-se s’han de cobrir i substituir adequadament. Com s’ha de fer? i en l’alimentació infantil? No us perdeu el programa!

PUBLICITAT