135 boies ecològiques repartides per les platges de la costa tarragonina

PUBLICITAT

La costa del Camp de Tarragona suma, un any més, un bon nombre de boies ecològiques a les seves platges. A través d’un projecte, iniciat l’any 2012, promogut per Repsol ja són 135 els biòtops artificials submergits després de la instal·lació dels darrers 15.

A diferència de les boies convencionals, els biòtops es col·loquen de manera permanent i incorporen un sistema de boia intermèdia que no malmet el fons marí. Miquel Rota, encarregat de la col·locació dels biòtops, explica què són aquests elements i quina funció fan una vegada col·locats.

Els municipis que utilitzen aquest sistema d’abalisament ecològic de les platges són Torredembarra (amb 34 biòtops instal·lats), l’Ametlla de Mar (11), Altafulla (38), Salou (14), Tarragona (31) i l’Hospitalet de l’Infant (7).

Repsol col·labora des de l’any 2012 en el finançament del projecte, en el marc del seu compromís amb els municipis propers a la seva activitat industrial. Pel que fa al finançament, l’empresa es fa càrrec dels biòtops, mentre que els ajuntaments financen el manteniment del material i la instal·lació i desinstal·lació.

PUBLICITAT