Gran rebuig social i polític contra la sentència de La Manada

Unes 500 persones s’han concentrat a la plaça de la Font per mostrar el rebuig cap a la sentència de La Manada. A crits de “no és no”, “cap agressió sense resposta” i “aquesta justícia és una merda” han desplegat una pancarta on es llegia “per un camí efectiu cap a la igualtat, feminisme radical.” Des dels col·lectius feministes de la ciutat, Cau de Llunes, Fridas i la secció de dones de l’Assemblea Nacional Catalana, s’ha llegit un manifest on s’ha criticat durament la decisió del jutge. A més també han volgut remarcar que dos dels acusats són Guàrdia Civil i militar i han encoratjat a seguir lluitant contra el sistema patriarcal. Mar Cros, portaveu de Cau de Llunes, ha assegurat que “la sentència no ha tingut en compte diversos aspectes.”

PUBLICITAT

A la concentració s’han pogut veure els membres de l’Equip de Govern del PSC de Tarragona. Ana Santos, Consellera d’Igualtat, ha explicat que “la sentència tira per terra anys i anys de lluita per a la igualtat.”

Pau Ricomà, Conseller d’ERC, ha volgut mostrar la seva indignació i ha criticat la justícia dient que “és incomprensible la seva ètica.”

Per la seva banda Laia Estrada, Consellera de la CUP, ha tornat a reiterar que “la justícia no és cega ni imparcial, sinó de classe i patriarcal.” I ha qualificat la sentència de “vergonyosa i infame.”

Finalment la Consellera d’Iniciativa Esquerra Unida Verds, Arga Sentís, també ha criticat durament la decisió del jutge, i ha assegurat que “això és terrible.”

Entre el públic també s’ha pogut veure la Diputada de Ciutadans a la Generalitat per Tarragona, Lorena Roldán.

Amb tot plegat la concentració ha durat poc més de 25 minuts i s’han vist diferents cartells on es llegia “jo sí que et crec” i “no és no.”

PUBLICITAT