#TGNinfo | Aragonès es compromet a “fer possible la culminació de la independència”

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a “fer possible la culminació de la independència” i a “fer inevitable” l’amnistia i l’autodeterminació durant aquest mandat. 

Pla mitjà del candidat d'ERC, Pere Aragonès, al Parlament, abans de la sessió d'investidura, el 20 de maig del 2021. Horitzontal. Jordi Play / ACN
PUBLICITAT

En el seu discurs al ple d’investidura, Aragonès, també ha dit que el país necessita una saccejada social, feminista, verda i democràtica. A més, ha dit que aspira a consensos amplis i indirectament ha demanat als comuns que s’abstinguin en la votació de demà. 

El Procicat ha validat el relaxament de les restriccions sanitàries que entraran en vigor dilluns que ve. Es confirma l’ampliació de l’horari en la restauració i també l’ampliació de l’aforament en actes culturals, el comerç i les universitats. 

A més, les trobades socials s’amplien fins a un màxim de deu persones. Ara bé, l’ampliació horària dels restaurants podria arribar encara abans perquè el TSJC ha acceptat les mesures cautelars que reclamava el sector de l’hostaleria. 

L’acord entre ERC i la CUP per incorporar els anticapitalistes al govern municipal de Tarragona preveu que el consistori actuï judicialment per les càrregues policials post-sentència del Procés. 

També hi destaca la creació d’una Oficina Municipal de Drets Civils, incrementar el pes dels pressupostos participatius, fer públics els comptes dels Jocs Mediterranis i estudiar la possibilitat de municipalitzar l’aigua. 

El Port de Tarragona ha registrat el tercer mes consecutiu d’increment de tràfic de mercaderies. Durant l’abril s’han mogut 2,4 milions de tones, un 2,2% més que el mateix mes de l’any passat. 

La URV participarà en un nou màster en tecnologies d’hidrogen. Es tracta d’un curs impulsat per Repsol-Petronor amb la participació de diverses universitats de l’Estat. S’impartirà, a partir d’octubre, des de Bilbao, Barcelona, Saragossa i Tarragona i es podrà cursar majoritàriament en línia.

Són algunes de les notícies destacades de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dijous. Escolta’l!

PUBLICITAT