L’Ajuntament aposta per un nou concurs i més inversió per fer el Palau dels Jocs

45578_durant_dels_jocs

PUBLICITAT

La Generalitat decideix demà que fe amb el Pavelló del Jocs.

Tot apunta que es farà un nou concurs i que per tant comencem pràcticament de zero a manca de quinze mesos quinze de la inauguració dels Jocs.

L’Ajuntament de Tarragona reclama més pressupost i accelerar els tràmits per arribar a temps.
El Coordinador General del Jocs Javier Vilamayor s’ha mostrat confiat que hi haurà Palau d’Esports però amb noves condicions.

Vilamayor ha repetit que va ser un error de les pressupostos presentats per les empreses el fet que aquestes renunciessin.

Tot això ho ha dit Javier Vilamayor després d’un ple extraordinari de poc menys d’una hora que ha aprovat definitivament la urbanització de l’Anella Mediterrània a la zona de Camp Clar.

Aquest dijous a les nou del matí es començaran a veure operaris treballant en aquestes terrenys.

La XXVI edició del Concurs de Castells cercarà agilitzar la dinàmica a plaça per millorar l’espectacle.

El concurs segons els organitzadors vol reduir sobretot els temps d’espera entre castell i castell i per fer-ho proposarà innovar amb les que es coneixeran com a “rondes encavalcades” Les colles disposaran d’un màxim de 5 minuts per col·locar segons del seu castell un cop desmuntat el castell de la colla que actuï anteriorment. Ho ha explicat Xavi Gonzàlez director del Concurs.

El concurs compte aquesta edició amb un pressupost de 400.000 euros i incrementa en un 7% els premis a econòmics a les colles.

Com ja es va fer en la darrera edició es farà en tres dies diferents, el 25 de setembre a Torrembarra i 1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

El que encara no està clar és com poder comprar les entrades per aquest Concurs un dels punts a millorar de l’última edició. L’organització estudia el sistema més àgil perquè no es tornin a repetir els problemes d’ara fa dos anys.

Tarragona recuperarà el primer semestre del 2017 la graderia nord del seu Circ Romà.

La prospecció que s’ha fet aquestes darreres dues setmanes ha servit per recuperar la línia de graderies a la part superior del circ on seia el públic i que estava en contacte amb l’antic Fòrum Provincial.

La principal dificultat que s’han trobat els arqueòlegs és la utilització posterior de l’espai com a jardins o horts. La consellera de Patrimoni Begoña Floria reconeix que la ciutat vol integrar aquest espai per la seva interpretació La intervenció té un pressupost total de 380.000 euros i ha servit per seguir descobrint un tros més del Circ Romà de Tarragona.

 

PUBLICITAT