Mercaderies per l’Interior opta per la via europea per desencallar la problemàtica

La plataforma Mercaderies per l’Interior envia l’informe a la coordinadora europea del Corredor del Mediterrani, Iveta Radicová sobre els riscos del pas de mercaderies a les zones poblades de Tarragona.

tren balco mercaderies
PUBLICITAT

D’aquesta manera, des de la plataforma es vol instar a pressionar a les autoritats espanyoles a accelerar una trobada que permeti donar una solució alternativa al trànsit de mercaderies pel tercer fil. Així ho explicava, el portaveu de la plataforma de Mercaderies per l’Interior, Eugeni Sedano.

No és el primer cop que l’entitat estableix contacte amb la responsable de la Unió Europea. De fet, el passat mes de juny se li va enviar un informe sobre els riscos en matèria de salut per les persones, el medi ambient, l’economia i el patrimoni històric entre d’altres, com a conseqüència del pas de combois pel centre de Tarragona i tot el tram de la costa nord de la comarca del Taragonès.

En aquella ocasió, Radicová reconeixia la “situació insostenible per a Tarragona a llarg termini” però que no convenç a la plataforma que l’anomena “d’imprecisa i feble.”

Des de la plataforma Mercaderies per l’Interior es buscarà una reunió presencial amb la coordinadora europea per exposar els seus punts de vista. Tot plegat, per poder avançar els tràmits mitjançant la via europea de fer realitat el pas de les mercaderies per el traçat alternatiu a la costa.

PUBLICITAT