Els veïns de l’Arrabassada demanen més accions preventives contra els botellots

La ciutat de Tarragona ha viscut un primer cap de setmana sense toc de queda amb diversos botellots multitudinaris.
Durant dues nits consecutives, la platja de l’Arrabassada va canviar el seu escenari habitual i va ser l’espai preferit per milers de persones per celebrar el fi del toc de queda amb música i alcohol però sense mascareta ni distància.

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra junt amb la Guàrdia Urbana de Tarragona van desallotjar 1.000 persones de la platja la matinada del dissabte, una acció que va arribar tard i sense efectivitat pels veïns i veïnes. Josep Bertran, president de l’associació de veïns de l’Arrabassada, demana més coherència i prevenció a l’Ajuntament i als agents policials per evitar aquestes situacions.

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va condemnar aquests fets a través del seu Twitter i va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que revisés la seva decisió, ja que segons Ricoma “separar la salut de l’ordre públic en el context actual és impossible”.

https://twitter.com/pauricoma/status/1429384546383024135

Avui mateix el TSJC ha rebutjat la nova petició del Govern que demanava augmentar el toc de queda a municipis de més de 20.000 habitants, ja que aquests territoris no superaven l’índex d’incidència a 7 dies de 125 punt. Així doncs, mentre no empitjorin les dades Covid, només 19 municipis de Catalunya continuaran amb el toc de queda, una llista que ha deixat fora a les capitals catalanes com Tarragona.

PUBLICITAT