#TGNInfo | Els PGE preveuen 280 milions en inversions a la demarcació

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen 280 milions d’euros en inversions a la demarcació de Tarragona. 

PUBLICITAT

Aquesta xifra representa un descens del 31% respecte els comptes d’enguany. La majoria de diners van destinats a l’alta velocitat i l’A-27. 

El Ministeri de Transports estudia la possibilitat de fer la futura estació intermodal de tren a Vila-seca, a l’encreuament de les línies convencional i la del Corredor Mediterrani

Aquesta opció seria més permeable i més accessible que la plantejada a tocar de la T-11, perquè s’hi podria accedir directament en tren des de Tarragona i Reus. Això permetria captar molts més usuaris. 

El Govern català instal·larà tres noves sirenes de risc químic i, a més, desplegarà una xarxa de 56 sensors per avaluar la toxicitat en cas d’una fuita. 

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que la voluntat és que aquests sensors, que permetran avaluar la presència de clor i sulfur d’hidrogen, estiguin instal·lats abans de Nadal. 

L’Ajuntament de Reus ha presentat els pressupostos per l’any que ve. Aquests pugen a 136 milions d’euros, una quantitat que representa una reducció del 8,1% respecte a enguany. 

En destaca la partida d’inversions, amb 19,5 milions, que es finançaran amb crèdits bancaris. A més, es contempla un increment del 2% en les ordenances fiscals. 

PUBLICITAT