Celebrant la festa del vi novell a Tarragona a glop d’embut

Berna Rios, impulsor de l’Embutada de Tarragona, ens dona tots els detalls d’aquesta festa del vi novell que recupera una de les tradicions més esteses al segle XIX a la Part Alta de Tarragona, la de beure el vi novell, aquell acabat d’elaborar, amb un embut de llautó.

Foto © Gabriella Nonino
PUBLICITAT

Es tracta d’una acció entre el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i l’Associació Santa Teca i que arriba a la 5a edició on podrme gaudir d’itineraris guiats i recreacions històriques per diferents cellers ja desapareguts, acompanyats dels músics i dels castellers vestits a l’antiga, i que aixecaran un pilar.

L’Embutada tindrà com a epicentre la plaça del Rei de Tarragona, a la Part Alta, on pescadors i castellers celebraven l’arribada de la collita. Allà s’ubicarà la zona de tastos, amb els establiments el Cortijo, el Llagut, el Tamboret, Ca la Carola i l’Associació la Clotxa, que oferiran productes gastronòmics del territori, i un total de 20 cellers, que presentaran el primer vi de l’any i el serviran directament de la bóta, la damajoana o l’ampolla.

També hi haurà un taller familiar per vestir de vímet una ampolla de vi i mostres d’oficis del món vinícola. A més la proposta gastronòmica s’acompanyarà de música, poesia, dansa i teatre.

Més detalls de tot plegat a la web del Patronat de Turisme (aquí)

PUBLICITAT