Una intervenció evitarà filtracions al pont del Diable de Tarragona

El conseller de Patrimoni de la ciutat assegura que el títol de Patrimoni de la Humanitat "no corre perill"

L’Ajuntament de Tarragona farà durant l’any que ve una actuació de conservació al pont del Diable. Consistirà en impermeabilitzar correctament la zona del ‘specus’, l’espai de la part superior de l’aqüeducte romà per on passava l’aigua i per on actualment transiten els visitants per creuar-lo. Amb el pas del temps, la zona s’ha deteriorat i s’ha detectat que l’aigua de la pluja es filtra cap a l’interior del monument. Els treballs tindran un cost d’uns 35.000 euros i estaran finançats per l’Ajuntament de Tarragona i per la Generalitat.

Pla mitjà del Pont del Diable de Tarragona.
PUBLICITAT

El conseller de Patrimoni de la ciutat, Hermán Pinedo, assegura que el reconeixement de Tarraco com a Patrimoni de la Humanitat “no corre perill”. El pont del Diable és un dels monuments que formen part del conjunt de Tarraco que fa tot just 21 anys va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

En els darrers mesos, Pinedo valora que s’han fet diferents reunions, formals i informals, entre els diferents agents implicats. Entre aquestes hi ha la taula de gestió del patrimoni, un espai que, de moment, només ha servit per tractar qüestions relacionades amb l’amfiteatre. Però, es vol ampliar per parlar d’altres monuments. “El patrimoni de Tarragona no pot estar subjecte a les opinions personals i egoistes d’alguns. O treballem tots com a equip o no farem res“, remarca. A banda, el conseller és partidari de “buscar aliances amb la Generalitat i l’Estat” perquè “l’Ajuntament lideri, però no estigui sol” a l’hora de fer inversions.

PUBLICITAT