El Govern lamenta que es posposin a la tardor les obres al litoral del delta

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, lamenta que el Ministeri per a la Transició Ecològica posposi per a la tardor l’aportació de sorres a les zones més fràgils del delta de l’Ebre. La Generalitat nega que hagin retardat i entorpit els tràmits de les obres, que haurien d’haver començat abans del passat desembre, per no coincidir amb la nidificació de les aus protegides.

Pla general dels trams que es mantenen submergits de la barra del Trabucador després del pas del temporal Filomena. Imatge del 13 de gener de 2021. (horitzontal)
PUBLICITAT

Segons Salvadó, a l’agost s’havia acordat desencallar l’execució, pendent d’una avaluació d’impacte ambiental simplificada, amb la supervisió d’una comissió de seguiment. “Continuarem aliats amb el Ministeri per posar-ho fàcil, però aquests tempos no són admissibles per a la fragilitat del Delta que necessita que siguem més diligents”, ha reclamat.

L’obra del Ministeri per a la Transició Ecològica preveu aportar 385.000 mil metres cúbics de sorres a les zones més fràgils del delta de l’Ebre, com el Trabucador, la Marquesa i l’Illa de Buda. Té un pressupost de 4 milions d’euros i un termini d’execució de 4 mesos. Per aquest motiu, entitats i institucions, sobretot la Taula de Consens del Delta, havien reclamat que es posessin en marxa la passada tardor perquè al març, en unes setmanes, comença la nidificació de les aus i no es pot treballar al litoral deltaic.

PUBLICITAT