L’estudi de la qualitat de l’aire marca el ple de l’Ajuntament

Aquest dilluns s’ha celebrat un ple extraordinari a l’Ajuntament de Tarragona per un modificatiu de crèdit de 15 milions d’euros. El PSC i la Consellera no adscrita, Sònia Orts, han presentat una esmena cadascú. Per una banda, el PSC demanava treure els més de 370.000 euros de l’estudi de la qualitat de l’aire, perquè creu que els ha de pagar la Generalitat, i destinar-ho a equipaments educatius, comissaries mòbils i millora de locals d’entitats.

Ajuntament
PUBLICITAT

D’altra banda, Sònia Orts, volia disminuir la partida de cooperació per abordar la problemàtica dels coloms i augmentar els diners en la neteja de pintades a les façanes. Les dues esmenes han generat polèmica amb la CUP, la seva portaveu, Eva Miguel, ha sigut molt crítica amb el PSC, i amb el Conseller no adscrit Hermán Pinedo.

Cap de les dues esmenes s’ha tirat endavant, i això ha fet que el PSC decidís votar en contra d’aquest modificatiu. Això ha provocat un empat i s’ha celebrat una segona votació. La Consellera d’En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar, en aquesta segona votació ha votat favorable, no s’ha abstingut, i, per tant, ha pogut tirar endavant. La portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha explicat que han votat en contra com a forma de protesta.

Per la seva banda, l’equip de Govern ha reiterat que és important realitzar aquest estudi de la qualitat de l’aire i tirar endavant la ciutat.

Així doncs, aquests 15 milions d’euros aniran destinats a garantir les subvencions a clubs esportius, entitats, les festes de Tarragona, el Palau d’Esports o matèries socials entre altres.

PUBLICITAT