Un carril bici unirà Reus i Castellvell del Camp

La Diputació de Tarragona construirà un carril bici a la carretera TP-7049, que uneix les poblacions de Reus i Castellvell del Camp, a més de projectar una remodelació sencera de la via. L’objectiu dels treballs és pacificar el trànsit, garantir la circulació segura de tots els usuaris de la via i promoure la mobilitat sostenible.

PUBLICITAT

Aquest projecte comptarà amb un pressupost de 300.000 euros i es preveu que les obres comencin al juliol. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat molt positivament el projecte, ja que “permetrà donar caràcter de passeig a la carretera, tal com s’està fent en altres punts del municipi”.

Per aconseguir encabir el carril bici dins l’amplada actual de la calçada, s’ajustaran els dos carrils de circulació a 3,25 metres d’amplada, per tal que els vehicles moderin la velocitat. El carril bici se situarà en el sentit de circulació cap a Castellvell, i tindrà 1,5 metres d’amplada. 

Aquesta és una de les carreteres més transitades de l’ens provincial, amb 9.882 vehicles al dia i travessa un tram urbà i una zona educativa. Per aquest motiu, es pavimentarà tota la via amb mescles sonoreductores per reduir els nivells de contaminació acústica de la carretera.

D’altra banda, en tot el tram d’actuació s’executarà la canalització d’infraestructures per al pas de la fibra òptica, que servirà tant per fer una gestió intel·ligent de la xarxa com per connectar millor els habitatges.

PUBLICITAT