24 edicions de Tarraco Viva

Aquest divendres, al programa especial #TarracoViva2022 de #CarrerMajor  ha començat conversant amb Herman Pinedo, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, sobre la inversió d’enguany i l’estat de salut del Patrimoni de Tarragona, així com el projecte Porta Tàrraco actualment en obres a la Plaça del Pallol. Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia Clàssica i director d’història de la Universitat Rovira i Virgili i investigador de l’ICAC, ens ha posat en valor un edifici com el l’Antiga Audiència i la funció que deuria tenir en època romana un equipament com aquest, així com les escales romanes que recentment s’hi han recuperat.

PUBLICITAT

Ambdós convidats han coincidit en que s’ha d’invertir en conservació i manteniment del Patrimoni de la ciutat, de fet, el conseller Pinedo considera que aquesta és la millor carta de benvinguda i presentació d’una ciutat. En aquest sentit Pinedo ha comentat alguns projectes pendents de la ciutat pel que fa a patrimoni i monuments, i s’ha referit al polèmic incident del passat estiu a la torre Minerva de la Muralla.

Seguidament, també hem parlat amb Magí Seritjol, director del Tarraco Viva qui ha reivindicat que s’ha de conservar el passat: “conservar les pedres es conservar la nostra memòria com a societat”. A més, ha volgut mostrar-se positiu al veure el gran interès que suscita en la joventut, un dels objectius d’enguany, i ha assegurat que el futur és “brillant”.

“El festival Tarraco Viva ha creat una metodologia que s’ha aplicat en tot el país”, ha assenyalat Seritjol, argumentant que si una pedra es conserva però no es contextualitza la gent li farà una fotografia i se’n anirà. “Invertir en Tarraco Viva es invertir en Tarragona” ha sentenciat finalment el catedràtic Ruiz de Arbulo.

PUBLICITAT