Una selectivitat sense incidències i amb detector de comunicacions

Les proves d’accés a la universitat s’han desenvolupat sense incidències en la primera jornada. Enguany, la selectivitat compta amb la particularitat que els alumnes poden escollir si fer l’exàmen en català o en castellà de forma anònima i ja es pot parlar d’una normalitat post-pandèmia.

selectivitat urv
Imatge selectivitat a la URV l'any 2022
PUBLICITAT

Amb tot, a la demarcació de Tarragona hi ha uns 3.700 alumnes que han començat les proves, uns 100 més respecte l’any passat i amb 22 tribunals repartits al territori. Així valorava aquesta primera jornada el coordinador de les PAU de la Universitat Rovira i Virgili, Antoni Garcia Espanyol.

Espanyol ha destacat que no hi ha hagut incidències ni problemàtica a l’hora d’escollir anònimament l’examen en català o castellà ni per part d’alumnes ni professors. Enguany però, s’ha recuperat un sistema per tal d’evitar que els estudiants puguin copiar durant les proves i és un aparell de telecomunicacions que detecta si es rep algun senyal exterior o dins la pròpia aula amb dispositius mòvils o sistemes smartwatch.

Finalment, el coordinador de les PAU ha destacat que en els propers anys podria haver una davallada dels estudiants que es presentin a les proves per la generació del 2008-2009 en el context de crisi econòmica i la caiguda de la natalitat. Una selectivitat que es troba marcada per la generació que ha estudiat íntegrament en pandèmia.

PUBLICITAT