#TGNINFO | Els treballadors del metall reclamanen un salari digne

Els treballadors del metall han sortit al carrer aquest dimecres al carrer per un salari digne a diferents punts del territori espanyol. 

ugt metall
PUBLICITAT

A Tarragona unes 400 persones convocades per UGT i CCOO han tallat diferents carrers de la ciutat arribant fins a la seu d’APEMTA, la patronal del metall a la província de Tarragona.

Tarragona és una de les 25 ciutats proposades pel govern espanyol per acollir les reunions de la presidència espanyola de la Unió Europea, durant el segon semestre de l’any vinent. 

L’executiu ha fet pública avui la llista, que inclou municipis de totes les comunitats autònomes. A més de Tarragona, també hi figuren Barcelona, Cadis, Pamplona, Bilbao i Palma de Mallorca, entre d’altres. 

L’objectiu és acostar la ciutadania a Europa i, al mateix temps, fer visible la riquesa i diversitat d’Espanya al mon. 

La llista de ciutats que podrien acollir aquestes reunions de la UE s’ha fet pública a través d’un comunicat, en què també s’indica que es tracta d’una “fita important” pels treballs de preparació de la presidència, que començaran en menys d’un any.

Aquesta serà la cinquena vegada que l’estat espanyol assumeix la presidència de la UE. 

L’economia tarragonina va remuntar un 6,5% l’any 2021, per tant la demarcació de Tarragona és la segona que més va créixer l’any passat, només per darrere de Girona. A més, el nombre d’empreses s’ha recuperat i ja frega les 25 mil. Totes aquestes dades es desprenen de la 

memòria econòmica que s’ha presentat aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus. 

Tot i la recuperació de l’economia a la demarcació, encara no s’ha aconseguit tornar als nivells previs a la pandèmia, ja que al 2020 la caiguda va ser de l’11,4%.

Pel que fa al futur hi ha incertesa, per la guerra d’Ucraïna, la inflació i la política monetària. L’autora de l’estudi, Carmen Poveda, argumenta, però, que hi ha un factor que convida a l’optimisme. Aquest és el dinamisme del mercat laboral al territori. 

D’altra banda, el catedràtic de la URV Agustí Segarra destaca que les comarques tarragonines són atractives per les empreses que s’hi volen instal·lar.

L’estudi també destaca les bones dades de les exportacions, que mostren la “resiliència” de les empreses del territori.

Més dades econòmiques. El preu de l’habitatge nou ha pujat un 6% a la demarcació de Tarragona durant l’últim any. Segons un estudi de la Societat de Taxació, el nostre és el territori en què els preus s’han encarit més en termes percentuals. Ara bé, en termes absoluts continua sent molt més car comprar un habitatge nou a Barcelona i Girona. 

A la demarcació de Tarragona, el metre quadrat val ara 1.945 euros, molt per sota dels 4.700 que val de mitjana a Barcelona i els 2.200 de Girona. 

On és més car l’habitatge nou és al districte de Sant Gervasi, a la part alta de Barcelona on el metre quadrat es paga a més de 7 mil euros. 

Al conjunt del país, els pisos nous s’han encarit un 5,8% i el preu mitjà del metre quadrat és de 4.200 euros. Aquestes xifres indiquen que Catalunya continua sent la comunitat més cara per comprar un habitatge nou. 

PUBLICITAT