Tarragona ja té un servei d’atenció i cangur gratuït per a infants

La conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa el projecte Temps X Cures.

PUBLICITAT

Aquest recurs públic, gratuït i universal té com a objectiu avançar en la corresponsabilitat pública envers les cures facilitant espais específics per conciliar la vida laboral, personal i familiar. Així doncs, es tracta d’un servei d’atenció i cangur a càrrec de professionals qualificats que acollirà infants entre 2 i 12 anys fora de l’horari extraescolar.

Per aquest motiu, es duran a terme diverses iniciatives com l’ampliació d’activitats a les ludoteques creant un espai on els infants podran realitzar activitats sense els seus progenitors o l‘obertura de les jugo teques als centres cívics els dissabtes de 10 a 12 del matí. A més, aquelles activitats que organitzi o hi participi l’Ajuntament comptaran amb servei de canguratge. Per altra banda, a partir del gener, a l’Escola Saavedra, l’Escola Joan XXIII, l’Escola Campclar i l’Escola Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau s’oferirà el servei de cangur de les 15:30 h a les 19:30 h.

La responsable de Temps X Cures de la Generalitat de Catalunya, Eva Ferran, assegura que volen facilitar la conciliació i, per aquest, motiu comencen per la ciutat de Tarragona, perquè creuen que són llocs que s’aproximen a la realitat.

Cal remarcar que ja s’ha iniciat l’elaboració d’una diagnosi de la ciutat de Tarragona per saber quantes famílies necessitaran aquest servei.

PUBLICITAT