La curació del càncer de mama augmenta progressivament

El Càncer de Mama és encara el més detectat entre les dones, una afectació que es va detectar en 606 pacients durant el 2021 a la província de Tarragona, el que suposa una cinquena part dels càncers detectats a la demarcació.

CANCER MAMA
PUBLICITAT

La doctora Meritxell Arenas, directora del servei d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i vocal del Col·legi de Metges de Tarragona, indica com “el percentatge de curació està augmentant progressivament, arribant al 90% en alguns estadis”. En aquest sentit, Arenas reivindica “la inversió en recerca com a gran avanç en aquestes curacions”, apuntant que “la investigació és l’única manera d’incrementar-les”. De fet, la doctora assenyala que “el càncer de mama té una de les majors eficàcies en el diagnòstic precoç”. Per aquest motiu Arenas també incideix en “la importància dels programes de cribratge i l’autoexploració”.

Tot i això, l’evolució interanual del càncer de mama continua creixent. Meritxell Arenas vol transmetre als pacients de càncer de Tarragona que “el tractament ofert a la província té les totals garanties i no cal anar lluny de casa”. Durant el 2021 a la província es van fer 500 tractaments de radioteràpia a pacients amb càncer de mama a la província de Tarragona.

PUBLICITAT