#InfoTardaDaily | La CUP reclama els expedients sancionadors per IQOXE

Coincidint amb el tercer aniversari de l’accident d’IQOXE, la CUP ha denunciat avui que la Generalitat i l’AEQT no faciliten els expedients sancionadors de la petroquímica. 

IQOXE
PUBLICITAT

La regidora de Medi Ambient, Eva Miguel, ha detallat que l’any passat van demanar els informes per escrit a l’Associació Empresarial Química i què després de reunir-s’hi els van acabar dient que no. 

D’altra banda, la CUP ha reclamat un informe sobre el seguiment de les conclusions de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica. La formació lamenta que en tres anys no hi ha hagut canvis “significatius” en la legislació de la indústria petroquímica.

Doble mobilització per commemorar els tres anys de l’accident d’IQOXE. 

Aquesta tarda, a dos quarts de set, es farà la primera al barri de Torreforta. L’organitzen la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona i la Federació de Veïns de Llevant, amb el suport dels sindicats i els ajuntaments de Tarragona, Constantí i Vila-seca. 

Demà al migdia, n’hi haurà una altra a Bonavista, organitzada per l’associació de veïns d’aquest barri, el que va viure de més a prop l’explosió d’IQOXE. 

La reobertura de la seu del Museu Nacional Arqueològic haurà d’esperar fins a finals de l’any vinent. 

El museu va tancar portes el 2018, per sotmetre’s a una important reforma i actualització. Havia de reobrir el 2020 però es va fixar com a nova data el primer trimestre del 2023. Ara la data s’ha tornat a endarrerir.

La seva directora, Mònica Borrell, ha explicat que l’obra civil està gairebé enllestida, però encara s’ha de licitar el disseny de la nova museografia. 

També es demora el projecte del Museu de la Necròpolis, les obres del qual havien d’iniciar-se aquest gener.

En economia, l’IPC recula un 1,3% al desembre i tanca l’any en el 5,5% a la demarcació de Tarragona. 

L’any anterior, el 2021, s’havia tancat amb una inflació interanual encara superior, del 7%. 

Segons les dades de  l’Institut Nacional d’Estadística, han baixat els preus de l’electricitat i el gas -amb un -4%-, així com també el vestit i calçat -un -3,7%-. Aquest descens ha permès absorbir la forta pujada de l’alimentació -que ha arribat al 15,8%- i les begudes alcohòliques (7,2%).

A Reus, un grup de veïns Impulsa una recollida de signatures contra la construcció del pàrquing de la Hispània 

La iniciativa, que s’allargarà durant un mes i mig, demana que l’Ajuntament aturi el projecte de construcció d’un aparcament soterrat de tres plantes, en aquest cèntric espai de la ciutat. 

Una de les impulsores de la iniciativa, Lourdes Ramon, ha lamentat la “manca d’informació” sobre aquest projecte per part de les administracions. 

L’octubre passat, l’Agència Catalana de Residus va admetre a tràmit una denúncia de la CUP que incloïa un informe mediambiental que alertava de la contaminació dels terrenys. 

Demanen 17 anys de presó per a l’home acusat d’intentar assassinar el seu veí a Reus l’any 2021

Concretament,  la fiscalia sol·licita catorze anys per un delicte d’assassinat en grau de temptativa i els tres restants per tinença il·lícita d’armes de foc. Segons l’escrit d’acusació de la fiscal al qual ha tingut accés l’ACN, el processat va disparar dues vegades contra la víctima, sense que tingués èxit, i li va propinar punyalades amb un ganivet de “grans dimensions”. Un altre veí va ajudar l’agredit i va desarmar l’acusat, que està en presó preventiva des dels fets. L’acusació particular eleva a 26 anys la petició de presó i sol·licita una indemnització de mig milió d’euros pels danys ocasionats a la víctima i a un familiar seu.

I a Tarragona, els Mossos han detingut un lladre especialitzat en robatoris a l’interior de vehicles a Tarragona

La gravació del sistema de videovigilància de l’últim cotxe que va forçar va permetre la identificació del lladre, que acumula una trentena d’antecedents, la majoria per aquest tipus de delicte. L’arrestat va quedar en llibertat en càrrecs després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

El Nàstic busca ressorgir a Cornellà

Aquest cap de setmana, els granes visitaran  un dels camps cinc estrelles, l’RCDE Stadium, on s’enfrontarà a un dels equips més pròxims a la taula, el Cornellà de Gonzalo Ruitort.

Després del camí il·lusionant de Copa i la derrota en lliga davant l’Atlético Baleares, els granes necessiten tornar al camí de la victòria en una categoria molt igualada a sis punts de l’Eldense i a cinc dels llocs de descens. El partit, serà dissabte a les 19h de la tarda. 

El Club Bàsquet Tarragona disputarà demà dissabte un duel pràcticament vital per les aspiracions a l’ascens. 

Els blaus passen per Guinardó per enfrontar-se a un rival directe com el Martinenc per definir els seus objectius a la segona volta de la competició. 

Els de Berni Álvarez ja van guanyar un rival directe abans de tancar el 2022 a la pista del CB Valls i poden posar la mira en la zona de Play-off si aconsegueixen guanyar al Martinenc.

La Compañía Nacional de Teatro Clàssico arriba a Tarragona

Demà al vespre al Teatre Tarragona es representarà El diablo cojuelo, una adaptació en format de clown d’aquesta peça del segle s’Or, escrita per Luis Vélez de Guevara. 

Es tracta d’una coproducció amb la companyia de circ RUHM I cia. 

PUBLICITAT