Aguilar: “Les ciutats necessitaran un full de transició climàtica”

L’Institut de Recerca, Sostenibilitat i Canvi Climàtic, és el nou òrgan de la URV per abordar els reptes de sostenibilitat i transformació energètica des d’una mirada transversal de tot l’àmbit acadèmic.

PUBLICITAT

En una entrevista al Bon Dia Tarragona, Enric Aguilar, professor del centre, ha explicat que actualment són 17 grups de recerca qui engloben l’institut i acullen camps des de les enginyeries, ciències mèdiques o ciències socials. Aguilar declara que un dels objectius principals del centre és donar “solucions tecnològiques, econòmiques i polítiques” als projectes de transició energètica al territori. En aquest sentit, el professor expressa com també tenen la intenció de “vincular-se estretament a l’administració pública”. Aguilar detalla que les ciutats “necessitaran un full de transició climàtica”.

En l’exemple concret de Tarragona el professor titlla de prioritari “vertebrar la mobilitat en l’espai metropolità al votant de la ciutat”, així com seguir els models de descarbonització urbans de ciutats com les del nord d’Europa.

PUBLICITAT